Визначено переможців проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011” у Тернополі

Поділитися

     3 лютого в залі для нарад Тернопільської міської ради було проведено співбесіду із учасниками проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011”, який реалізовується Всеукраїнською громадською організацією “Молодіжна Альтернатива” та Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)” на місцевому рівні, в результаті якої було відібрано студентів, які будуть проходити стажування в структурних підрозділах  Тернопільської міської ради.

     Впродовж грудня  26 студентів вищих навчальних закладів м. Тернополя подали анкети для участі у першому етапі проекту, який передбачає проведення співбесіди із кандидатами. Для  її проведення були запрошенні заступник міського голови з гуманітарних питань Бицюра Л.О. начальники та представники  структурних підрозділів  Тернопільської міської ради, журналісти місцевих ЗМІ. За підсумками якої було відібрано 15 студентів, 10 із яких будуть отримувати фінансову підтримку протягом періоду стажування, 5 студентів будуть проходити стажування на волонтерських засадах, оскільки цього року було збільшено кількість студентів, які будуть мати можливість проходити стажування із 6 до 15 студентів.

Ось імена студентів, які в результаті співбесіди будуть проходити стажування в управліннях Тернопільської міської ради:

Назва структурного підрозділу Прізвище, ім’я інтернів (студентів), які проходять стажування, ВНЗ навчання
Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації   Андріїшина Світлана (ТНПУ)
Управління економіки, промисловості та праці   Гурневич Тетяна (ТІСІТ)Ульянов Олександр (ТНЕУ)
Управління організаційно-виконавчої роботи   Варенко Юлія (ТІСІТ)Демидась Олеся (ТНЕУ)

Лазорко Наталя (ТІСІТ)

Чиж Володимир (ТНПУ)

Управління культури і мистецтв   Вівсяна Ірина(ТНПУ)Губарев Сергій (ТНЕУ)

Горішня Наталя (ТНЕУ)

Управління стратегічного розвитку міста   Борецька Оксана (ТНЕУ)Загребенюк Наталя (ТНЕУ)

Коновальчук Юля (ТНЕУ)

Сухарська Юля (ТНЕУ)

Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді Миколюк Назар (ТНЕУ)

 

    Коротко про проект

       Із  26 листопада 2010 року  у Тернополі  стартував  проект “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011”, який реалізовується Всеукраїнською громадською організацією  “Молодіжна Альтернатива” у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)” за сприяння Тернопільської міської ради.

      Впродовж 2003 – 2010 років по проекту  “Студенти для органів місцевого самоврядування”, близько 900 студентів з 21 міста України проходили стажування у міських та обласних радах своїх міст.

      Метою даного  проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх стажування  у органах місцевого самоврядування.

       В кожному місті ВГО «Молодіжна Альтернатива» спільно із місцевими партнерськими організаціями відбирає шляхом конкурсу студентів, які  стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 5 місяців. Порядок їх роботи – по 4 години на день, в після навчальний час.

     Впродовж періоду стажування  студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та  підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

      За час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м. Київ та інших містах України; писати статті до збірників  на запропоновані теми, а також відвідати екскурсію до Верховної Ради України. Протягом всього періоду стажування студенти будуть подавати щомісячні звіти про виконану роботу, а в кінці терміну стажування отримають Сертифікат про проходження стажування.

       Кращі студенти, які позитивно себе зарекомендують під час стажування у органах місцевого самоврядування зможуть взяти участь у співбесіді щодо стажування у комітетах  та апараті Верховної Ради України. 

Міський голова Тернополя міняє кадри в мерії

Найвідоміший український астроном в світі Іван Климишин розповів про «Формулу творця» в її повноті