Чи потрібні тернополянам презервативи від Рустама? (опитування)

Поділитися

Завтра у Тернополі усім “на халяву” роздаватимуть презервативи

Починаючи від завтрашнього дня і до 1 грудня у Тернополі відбуватиметься безпрецедентна акція «Презерватизація», яку влаштовує Молодіжна ініціатива «Файне місто». Контакти молодіжної ініціативи «Файне місто» : +38(098)9928330 Рустам Ергешов, +38(093)7326709 Дмитро Андрощук  http://faynemisto.blogspot.com/  

http://vkontakte.ru/event32273173

В інтерв’ю інтернет-виданню National Review Online керівник Центру наукових досліджень щодо попередження розповсюдження СНІДу у Гарвардському університеті (США) Едвард Грін заявив, що презервативи тільки погіршують проблему розповсюдження СНІДу. Дослідник підтримав нещодавню заяву Папи Римського Бенедикта XVI про те, що за допомогою презервативів не можна вирішити проблему СНІДу, зокрема й в Африці.

Грін також повідомив, що його дослідження підтверджують правоту Понтифіка. При підтримці влади США Грін багато років вивчав зв’язок між доступністю та використанням презервативів та рівнем захворювання СНІДом. Дослідник встановив, що існує взаємозв’язок між цими двома категоріями — чим більш доступні презервативи, тим вища захворюваність.

В африканських країнах «презервативні програми» від ООН та інших фондів не досягли очікуваних результатів. А от коли в державах починали популяризувати національні традиції, духовність, то рівень СНІДу починав за певний період зменшуватись. Чому? Як жартують експерти, безкоштовні презервативи рано чи пізно закінчуються , а бажання і хіть в молодої людини, з почуттям легкодоступності сексу – залишається. Лише через віру, церкву, національні традиції  можна досягти хороших результатів у боротьбі зі СНІДом.

У своїй книзі, переосмислюючи профілактику СНІДу: уроки успіху країн, що розвиваються (“Rethinking AIDS Prevention: Learning from Successes in Developing Countries”), Грін підркеслив, що в Африці більшість дорогих медичних ініціатив, у тому числі і роздача презервативі не призвели до очікуваного результату.

“Водночас, відносно прості та малозатратні програми, пов’язані зі зміною поведінки, які акцентують увагу на моногамності і пізнішому початку статевого життя молоді, виявляються найбільш ефективними засобами проти розповсюдження СНІДу”, – написав дослідник з Гарварду.

Ватикан виступає проти будь-яких форм контрацепції і пропагує стриманість як спосіб уникнути СНІДу.

Деякі інтернет-видання стверджують, що через подорожчання презервативів  активізується СНІД, наводячи докази різних експертів, причому ці експерти працюють у різних фондах боротьби із СНІДом.

Обирати Вам, стриманість чи розпуста, здоров’я чи венеричні хвороби?

 Що ж до вищезазначеної акції, то  її організатори повідомляють, що у вищих навчальних закладах Тернополя учасниками ініціативи буде розповсюджено 5000 презервативів та інформаційних матеріалів, які нестимуть корисну інформацію про проблему ВІЛ/СНІД та безпечного сексу.

А вже 1 грудня з 11.00 – 15.00 волонтери «Файного міста» спільно з Обласним центром боротьби та профілактики з ВІЛ/СНІДом в центрі міста будуть роздавати інформаційні матеріали та презервативи і пропонувати перевіритись у мобільній машині центру на захворювання вірусом. Крім того, 1 грудня Молодіжна ініціатива «Файне місто» презентує вечірку до Міжнародного дня боротьби з ВІЛ/СНІД, яка відбудеться в Concert Hall «Holiday».  Перед дискотекою о 16 годині ініціатори проведуть прес-конференцію, де відповідатимуть на усі «незручні» питання пов’язані з проблемою 21-го століття та дадуть поради щодо того, як вберегтися від хвороби та (як би це банально не звучало) зберегти собі життя.

Лілія Куленич, Борис Машлянка

 [poll id=”27″]

 

Злодій, що погано бігає або Від жертви утік, а від правоохоронців не зміг

У Заліщиках потеревенять про туризм