16 квітня, у Світлий Понеділок, на Козацькому Острівку (парк Топільче у Тернополі), буде проводитися Великоднє дійство «Зав’яжемо вінець!»

Поділитися

 Під час заходу гості та мешканці міста зможуть поводити Великодні гаївки, веснянки та взяти участь у цікавих забавах.

Початок заходу о 14 год біля Архикатедрального Собору та основних храмів міста Тернополя. О 16 год від Архикатедрального Cобору та інших церков вулицями міста «Кривим танцем» молодь вирушить до Козацького Острівця. На головній дорозі до Козацького Острівка буде встановлено святково прикрашені ворота. Відвідувачі, які проходитимуть крізь святкову браму, будуть окроплені свяченою водицею.

Сам острів буде поділено на кілька майданчиків: дитячий, ігровий та майданчик парубоцьких розваг. Під час забавлянь у парку відбудеться конкурс «Ого! Товканка!». Планується також вивчення автентичного українського танцю. Усі охочі зможуть опанувати нескладні для виконання, але надзвичайно цікаві українські танці.

На острові буде представлено виставку писанок школи писанкарства «Намалюю писаночку!». Близько 20 год відбудеться великодній концерт. Завершиться захід святковою ватрою.

Запрошуються усі, хто окрім великодніх частувань прагне поринути й у вир весняних забавлянь та українських традицій!

Головними організаторами дійства «Зав’яжем вінець!» є національно-патріотична молодіжна організація «Молода Просвіта», ТУСК «Обнова», Християнська молодіжна спільнота “Знамення”, “Пласт” та комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії.

Як у Тернополі водять Великодні гаївки (відео)

Тернополяни майже не купують газет