На Тернопільщині селяни перекрили трасу державного значення з вимогою захистити їхні права

Поділитися

Близько 500 мешканців села Великий Ходачків Козівського району Тернопільської області перекрили трасу державного значення Тернопіль – Стрий – Кіровоград – Знам’янка з вимогою вплинути на ситуацію з розташуванням птахокомплексу у їхньому селі, яке вони вважають незаконним та таким, що загрожує екологічним лихом.

Люди вже не вперше мітингують проти будівництва птахокомплексу у цьому селі – громада Ходачкова протестує вже три роки. Кажуть, ферма по вирощуванню індиків загрожує їхньому здоров’ю. Написали вже 46 звернень до різних інстанцій, але отримали лише відписки.

«Завтра відбуватиметься судове засідання з приводу визнання недійсним договору про оренду землі між Великоходачківською сільською радою та підприємством «Агропродсервіс Плюс», – розповідає протестувальниця Ольга Деркач, яка мешкає у селі. – Тому люди сьогодні вийшли, аби заявити про себе і домагатися того, щоб суд виніс справедливе і законне рішення, враховуючи думку селян».

Правоохоронних органів поки на місці немає. Водночас через перекриття дороги на трасі вже утворився затор із близько 100 автомобілів.

Євро-2012: прогноз-голосувалка від тернополян

Сьогодні весь Тернопіль буде на стадіоні