“Чесні” вибори по-збаразьки

Поділитися

У одному з попередніх номерів районної газети в статті «Старт дано» мною описувався початок кампанії по виборах у ВР України, а зокрема, формування окружних виборчих комісій (ОВК).

Згідно закону, окружна виборча комісія була зобов’язана до 18 вересня 2012 року сформувати дільничні виборчі комісії (ДВК), яких у нашому районі налічується 76. ДВК формуються на основі подань, що вносяться в ОВК суб’єктами виборчого процесу (політичні партії та кандидати в депутати). Здача подань в ОВК йшла злагоджено й ритмічно до 22 год. 18.09.2012 р. Близько 22 год. в приміщення ОВК ввійшла велика кількість людей з чорними поліетиленовими пакетами. Як виявилось пізніше, це Партія регіонів та їх сателіти принесли 43 подання, для здачі яких згідно розрахунків потрібно було близько 6 год. Тому, згідно Закону Про вибори народних депутатів України, ОВК о 24 год.18.09.2012 р. припинила прийом подань, прийнявши лише 20 із 43 принесених подань. У зв’язку з цим, представники Партії регіонів розпочали шалений тиск на членів ОВК з вимогою прийняти, всупереч закону, решту подань. Однак, завдяки твердій позиції представників опозиційних сил, порушення закону вдалось попередити. Зрозумівши, що ця афера не пройде, представники, які принесли вище згадані пакети з поданнями, залишили їх в приміщенні ОВК і непомітно для усіх зникли. Згідно розпорядження голови ОВК, залишені в приміщенні без нагляду пакети, з метою запобігання можливого теракту, були винесені з приміщення. Після цього, за володіння пакетами розпочалась справжня боротьба, очільником якої була голова районної ради Розвадовська Н.І. Під час штовханини пакети із поданнями щезли і їх до сьогодні розшукує міліція. Зі слів жителів міста, деякі з них плавали у річці Гніздній.

Як вияснилось пізніше в даних пакетах, як і в зданих поданнях, й справді було багато «секретної» інформації. Наприклад, згідно розпорядження Н.І.Розвадовської керівники Збаразького відділу поштового зв’язку, підло обманувши своїх працівників, зібрали в них копії паспортів, начебто для звірки у відділі кадрів, й приклали їх до сфабрикованих заяв у члени ДВК. Таким чином, майже всі працівники пошти опинились в дільничних виборчих комісіях від Партії регіонів і їх сателітів, що звісно ж викликало в них гнів та обурення.

Аналогічна ситуація склалась й з працівниками освіти Збаразького району. У цей час, коли вчителі Донецька та Луганська мітингують проти впровадження російської регіональної мови, вчителі Збаражчини покірно «пішли» в ДВК від Партії регіонів та їх соратників, які цілеспрямовано й свідомо знищують не лише українську мову, а й державу. А деякі з них й взагалі стали «палкими» прихильниками партії «Русь Єдина», «Руська Єдність», Союзу анархістів України, Демократичної партії угорців України та інших не менш «чудових» партій. А як же ж більшість з них боялись піти в ДВК від опозиційних партій!

Так і хочеться після цього нагадати цій «інтелігенції» слова великого Кобзаря:

«За шмат гнилої ковбаси

У вас хоч матір попроси,

То оддасте».

Тому я звертаюсь до майбутніх членів ДВК й закликаю проявити мужність та людську гідність. Не допустіть порушень в роботі ДВК і особливо фальсифікацій при підрахунку результатів голосування, адже, як ви вже могли неодноразово переконатись, партія влади тільки на це й розраховує.

Президент України Віктор Федорович Янукович закликав провести чесні і прозорі вибори. Опозиція в цьому питані його цілком підтримує, чого не можна сказати про партію влади. На мою думку, правоохоронні органи також не повинні залишатись осторонь від вказаних мною порушень та фальсифікацій виборчого процесу. А депутати районної ради може нарешті задумаються хто нами керує.

 

 Депутат Збаразької районної ради, голова фракції БЮТ – Батьківщина О.Кондарацький

Межа правди між Михайлом Апостолом Андрієм Давиденко

“Перемога Іван Стойка у чортківському виборчому окрузі – це перемога України”,- вважає керівник опозиційного уряду Сергій Соболєв