Чому у церквах Тернопільщини панують “правильні” кандидати?

Поділитися

Інтернет-газета “Про все” вже писала, що чималу підтримку компанії регіонала Володимира Бедриківського у Чорткові, Борщові і Заліщиках, як не дивно, надає церква. Масові грошові пожертви на церкву, розмір яких оцінюється сьогодні у суму близько 2 мільйонів доларів затьмарила більшості духовенства очі. Дійшло до смішного – о.Іван Сендзюк (м.Заліщики, УГКЦ) та о.Ігор Леськів (смт.Товсте, УГКЦ) на проборствах повісили величезні рекламні біг-борди із зображенням Бедриківського, о.Іван Яворський із Борщева (УПЦ КП) щонеділі на літургії присвячує 10 хвилин опису “житія прихожанина” Бедриківського, зі шпальт газет постійно хтось із священників розказує про численні грошові чесноти міліцейського пенсіонера. В деяких церквах вже існують розцінки: пожертва кандидата до 500 гривень – згадування імені жертводавця, за 1000 гривень кандидату у церкві хором співатимуть “Многая літа…” Невже про таку Українську церкву мріяли Йосип Сліпий, Андрій Шептицький та інші репресовані радянською владою священники?

Днями ми отримали фотопідтвердження такої “дивної”, а точніше захланної до грошей поведінки священників.

Читачі надіслали нам фото, де на будинку одного проборств (помешкань священника) розміщено банер з кандидатом у нардепи.

Цікаво, чи наважаться “заробітчани-священники” вішати “борди” політиків в церкві?

А можливо, їм потурає в цьому керівництво, яке саме щасливе вітати одіозних олігархів з темним минулим, спільно з ним зустрічати сучасного Пилата України?

На фото: одіозний мільярдер із Заліщицького району Дмитро Фірташ “домовляється” із митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василем Семенюком. Фото зроблене  під час зустрічі в селі Синьків прем’єр-міністра Миколи Азарова



Квіти шани і любові

Як повз корону «Міс Галичина 2012» та віце-титули “пролетіли” тернополянки (фото)