Діючий народний депутат України Орест Муц впевнено перемагає у 164-му виборчому окрузі

Поділитися

Соціологічний центр електоральних перспектив (м.Київ) з 1 по 12 жовтня провів опитування громадської думки в одномандатному виборчому окрузі №164, що охоплює Збаразький, Кременецький, Лановецький, Підволочиський, Шумський райони на Тернопільщині.

За даними опитування, близько 52 % виборців виборчого округу №164 готові прийти на вибори і підтримати одного з мажоритарних кандидатів, якби вибори до Верховної Ради відбулися наступної неділі. Зазвичай на цьому окрузі спостерігався   вищий рівень явки виборців.

Згідно з результатами дослідження, лідером електоральних симпатій є діючий депутат Верховної Ради України Орест Муц. За нього готові проголосувати 51,6 % виборців.

Серед виборців, які поки що не готові йти на вибори (близько 48%) однозначним фаворитом також є Орест Муц. Отже, за умови, якщо значна частина ще й цих  виборців   прийде на виборчі дільниці цей кандидат набирає понад 60 % голосів.

Сумарний відсоток голосів, які набирають інші кандидати становить близько 40 відсотків, тому ці кандидати мають дуже невелику зону електорального росту. Ще близько 5 %  не підтримують жодного з кандидатів.

Значний відсоток відмов респондентів дати відповіді на питання анкети (більше 60% від опитаних) підтверджує те, що виборці стомилися від виборчого процесу і всі колишні так звані фаворити по виборчому округу №164 мають чітку тенденцію до падіння рівня їхньої підтримки.

 

Загальна вибірка опитування складає 2000 респондентів у віці від 18 років. Вибірка є репрезентативною для населення Збаразького, Кременецького, Лановецького, Підволочиського та Шумського районів  за статтю, віком  та розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Можлива похибка дослідження – 2,3%. Дослідження проводилося на замовлення Соціологічного центру електоральних перспектив для наукових потреб.

Сварка між подружжям закінчилася смертю 72-річного чоловіка

Про помилки опозиції та заклеєну рекламу розказали тернопільські кандидати