У Тернополі буде звітувати депутат, яка спровадила на практику для рабів своїх студентів

Поділитися

Завтра у файному місті відбудеться звіт про роботу депутата Тернопільської міської ради, яка спровадила на рабську практику – за їжу – студентів МАРІЇ БАБЮК. Вона тоді була керівником Галицького інституту імені В. Чорновола. Скандал якимось дивом зам’яли, а пані Марія ще й стала депутатом.

Отож, подивитися і послухати пані Марію можна буде 20 грудня 2012 року о 17.30 – в приміщенні ІІІ корпусу Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола (вул. Б. Лепкого, 12) )На зустріч запрошено представників міського ЖКГ.

Довідка

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України оприлюднив інформацію про те, що співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області викрили групу викладачів одного з місцевих вишів, які під виглядом навчальної практики вивезли за межі України майже півсотні студентів з метою їх незаконної трудової експлуатації.

За повідомленням правоохоронців, працівники вищого навчального закладу налагодили контакти з громадянином Болгарії з метою вербування студентів для заробітків за кордоном. Відтак навесні цього року студентам наполегливо запропонували (в разі відмови їм начебто погрожували не зарахувати практику) виїхати у названу країну на період з 12 червня по 5 вересня цього року для платного проходження практичних та теоретичних навчальних тренінгів за участю фахівців туристичної справи. При цьому за студентські візи, які консульство має видавати безкоштовно, хлопцям та дівчатам начебто було сказано в обов’язковому порядку сплатити по 140 євро. Далі у повідомленні Департаменту зв’язків із громадськістю МВС стверджується, що за кордоном студентів та їхні закордонні паспорти передали в руки іноземного громадянина, представника пов’язаної з туризмом фірми, який примусив хлопців та дівчат працювати різноробочими на шкідливих для здоров’я роботах у готелях та закладах громадського харчування. Гроші ж за виконану студентами роботу учасники злочинної групи легалізовували через туристичні фірми та переводили в готівку, а потім розподіляли між собою. За перерахованими фактами порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною другою статті 149 Кримінального кодексу України. У ній зазначається, що подібні дії караються «позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років iз конфіскацією майна або без такої».

Увесь цей скандал виник навколо проходження літньої студентської практики у Тернопільському Галицькому інституті імені В’ячеслава Чорновола. Учора нам вдалося зв’язатися телефоном із його ректором Марією Бабюк. Керівник вузу стверджує, що шокована самим використанням терміну «рабська праця» в цій історії. Бо насправді все начебто відбувалося зовсім інакше. За словами пані Марії, цьогоріч інститут уперше започаткував групову практику за кордоном — «хотіли, як краще, щоб студенти побачили реальну роботу в готелях, попрактикувалися в мові, а вийшло ось що…». У Болгарію поїхало двадцять студентів вишу разом із викладачами. Перші претензії у «практикантів» виникли через те, що їх поселили не в обіцяний готель, а в гуртожиток із незадовільними умовами. Після цього, мовляв, перші шестеро студентів одразу відмовилися працювати і повернулися додому, а інститут відправив на місце для перевірки ситуації декана туристичного факультету. Ректорка також стверджує, що п’ятеро студентів працюють у Болгарії досі, перебуваючи там разом із своїм викладачем, і начебто задоволені умовами праці. Незабаром до них має виїхати ще один представник вузу, повідомила “Україна молода”

Тернополяни потрапили у ТОП-10 найпопулярніших українських відео

Політична камасутра у Тернополі: нова сторінка зі старою позицією