Як митрополит Василій Семенюк стелить коврові доріжки і підтримує будови, а не парафіян

Поділитися

Тернополяни-парафіяни храму Непорочного зачаття Діви Марії (катедри) досі пам’ятають як було прикро спостерігати підлабузницьку поведінку тоді ще не митрополита Василія Семенюка, який вінчав сина одіозного губернатора Михайла Цимбалюка. Цимбалюк молодший не сприймався тернополянами щиро, оскільки служить антинародній Партії Регіонів. Проте, найбільше обурило тернополян, які ніколи не бачили в храмі Віталія Цимбалюка, що владика Семенюк розстелив сину губернатора червону доріжку з церкви аж до автомобіля та ще й вручив вітальну грамоту від самого Папи Римського. Це ж треба вміти вислужуватись так перед осоружною громаді владі! І жодній парі, яка дійсно ходить щонеділі до церкви не було дано такої честі ну ду-у-уже специфічним митрополитом Української греко-католицької церкви.

Про цей випадок ми б не згадували, якби не перспектива повернення Цимбалюка-старшого на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації. Вже академіком! На сміх курям…

Усі тернополяни вже чули про будівництво багатоповерхівки на території церкви святих Володимира і Ольги. Священник обманом хоче звести будову. Громада мікрорайону прилеглих вулиць виступила проти будівицтва. До брехливої пропаганди підключили депутата Тернопільської міської ради від ВО “Свобода” Михайла Окаринського.  Нещодавно парафіяни церкви святих Ольги і Володимира зібрали кілька сотень підписів проти комерційної забудови на території релігійної громади і спробували поспілкуватися із Високопреосвященним владикою Василієм СЕМЕНЮКОМ з приводу розв”язання цієї проблеми. Людям довелося тричі приходити до Єпархії. Помічник владики сказав, що Василій Семенюк до усіх підряд не виходить (не зважаючи на те, що парафіяни у свій перший візит записалися до нього на прийом) і пояснив, що владика підтримує комерційну побудову багатоповерхівки на подвір”ї церкви. Парафіяни передали владиці Василію звернення, в якому пропонували припинити будівельні роботи і відкрити рахунок для внесків на завершення церкви.

У Тернополі відсвяткували ювілей створення митрополії та інсталяції першого митрополита, який ганьбиться з владою

***

Чи сказав Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк олігарху Фірташу, що ані злодії, ані зажерливі Царства Божого не успадкують? (відео)

Михайло Головко отримає 5 років тюрми через погані нерви?

Кого б тернополяни підтримали на посаду Президента України? (опитування)