Газету Тернопільської міської ради хочеться… пошкодувати

Поділитися

Газета Тернопільської міської ради “Тернопіль вечірній”  на зорі Незалежності України була гордістю файного міста. При тиражі 40 тисяч(!!!) екземлярів, за газетою вишиковувались черги. Автору з цих рядків з гордістю демонстрував фото неймовірної черги за свіжим номером видання перший редактор “вечірки” Степан Слюзар. Біля газетного кіоску, що поруч з TV-4, черга аж змійкою вигиналась за правдивим словом! Ви нині таке десь бачили?!

Після того, як Степан Слюзар залишив посаду головного редактора, з керманичами “вечірці” не везло. Кожен мер ставив свого “кадра”. Газетою ніхто толком не займався. Використовували лише бренд. Хтось 5 коліс запасних купував до редакційної автівки, хтось під статусом газети “наліпив” по місту біг-бордів, а ще хтось просто працевлаштувався “з політичних мотивів”, бо був безробітним.  Єдиний, хто ще створив подвиг і підняв тираж, бо Василь Томин.

Добило видання “примусівка” у передплаті серед працівників мерії та комунальних установ. За нинішнього мера з газетою кардинальних позитивних змін не відбулося. Єдине, що вразило тернополян, це дизайн “вечірки”, яка перетворилася на… “мурзілку”.

-Коли я побачила газету, то перше, що відчула, був жаль,- розповіла колега-дизайнер про “Тернопіль вечірній”. Захотілось їм допомогти, пошкодувати. По доброму.

Напевне, ніхто з доброти душевної й нічого їм не каже.

Як не дивно, ні мер, ні його команда не відреагували на такі , скажемо м’яко, дивні зміни. Про зміст газети й говорити не доводиться вже з часів каденції Анатолія Кучеренка. Люди вже звикли до тих “одобрямсів” і постійної хвальби влади. Тернополяни щотижня голосують “гривнею” за правду щодо роботи Тернопільської міської ради.  Голосують, не купуючи “Тернопіль вечірній”. Тому мер кидає шалені кошти, щоб надрукувати 70 тисяч примірників “вечірки” і розкинути по всіх поштових скриньках.

Один  розповідав, як у Харкові доводилось працювати з творчими людьми. Жили вони в готелі, де тусувались страшненькі повії. На тверезу голову ніхто з клієнтів готелю не наважувався їх “зняти”. Повії це розуміли і не заважали напиватися чоловікам. А вже у вечері, коли п’яні компанії розходились по номерах, проститутки починали стукати в двері під різним приводом аби зайти і спокусити потенційних клієнтів. Нині так і хочеться сказати Надалу з його “Тернополем вечірнім” : “Перестаньте пхатися в двері, ми не настільки п’яні чи дурні!”.

Розуміємо, що не коректно критикувати колег, але з іншого боку вже навіть в мерії підсміюються над таким “офіційним дивом”. Написанням цих кількох рядків мали на меті позитивно вплинути на офіційне видання “файного” міста. Може хтось та й “зачухається”.

Минулого тижня було обрано заступником міського голови Василя Хомінця, колишнього політичного оглядача “Нової Тернопільської газети”. А раптом, та й допоможе? ))) Дай Боже!

Харчування вагітної жінки для профілактики раннього токсикозу вагітності

Запроваджуються нові марки акцизного податку