Тернополян агітували за Європу з фальшивим брендом

Поділитися

Вчора у Тернополі відбулася прес-конференція лідера нікому не відомої партії “Вся Україна” Ярослава Погарського. Разом з ним поки навіть не член партії Ігор Гірчак розповіли про свою акцію “Я – за Україну в Європі”. Суть її зводиться до того, щоб у Вільнюсі в листопаді цього року Європа побачила як українці хочуть стати частиною європейського товариства. Для цього в Україні розпочали збір підписів за укладення Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.  На втілення цього проекту пан Погарський з однопартійцями нібито витратить мільйон гривень. Де візьмуть гроші на реалізацію такої ідеї, яка найбільше вигідна владі, конкретно не говорять. Разом з тим, лідер цієї політсили агітував за свій проект з фальшивим брендом швейцарського годинника «Patek Philippe». Чому це підробка? На офіційному сайті швейцарської компанії оригінальні хронометри суттєво відрізняються. В інтернеті такі годинники вартують півтори-дві тисячі гривень. Оригінал же коштує як майже вся акція – від 90 тисяч доларів. Хоча на питання про коштовний годинник, пан Погарський не спростував, що це копія дорого бренду. Навпаки, чоловік зазначив, що працював юристом, натякаючи, що може собі дозволити таку доволі дорогу річ.

Цікаво й те, що партія, яка функціонує вже місяць, не має свого навіть веб-сайту і має лише півтори тисячі прихильників у соцмережі.

У ході презентації траплялось чимало казусів, зокрема після критичних питань до лідера “Всієї України” ноутбук партійців висвітлив на стіні “”Ваша система під загрозою…” та “Источник не найден. Поиск источника”, що сприймалось з подвійним змістовим навантаженням.

Не менш цікавим є те, що політик був свого часу однопартіцем екс-губернатора Тернопілля Юрія Чижмаря та одіозного Владислава Каськіва в ПОРІ. Ярослав Погарський як член політради ГП “Пора” навіть критикував тоді ще прем’єр-міністра Юлію Тимошенко за подану декларацію про доходи.

Що ж до ідеї партійців “Всієї України”, то політологи в Україні на таку ініціативу дивляться доволі скептично. Зокрема, Володимир Фесенко припускає, що збір підписів політичними силами може бути лише самопіаром їх представників, яким цікаві насамперед спонсорські кошти. А тому Фесенко не виключає можливість підробки підписів, що, за його словами, може дискредитувати процес євроінтеграції України ще більше.
«Ажіотаж, який є зараз навколо цієї теми, може навіть зашкодити європейській інтеграції України, тому що зараз є кампанія формування завищених очікувань від підписання угоди з ЄС. Завищені очікування можуть призвести (як це вже неодноразово було в українській історії) до розчарування. Причому ці розчарування насадять ще далеко до реальної європейської інтеграції», – говорить експерт.

Між тим Фесенко не радить очікувати від будь-яких зборів підписів за євроінтеграцію ні масовості, ні тим паче, якогось реального впливу на процедуру підписання угоди між Україною та ЄС, повідомляє “Радіо Свобода”

 

 

Довідка

Погарський Ярослав Адамович  народився 7 березня 1973 року в м. Благовещенськ Амурської області.

Громадянин України.

 

У 1990 році закінчив СШ№ 14 м. Омськ. У 1995 році закінчив навчання на юридичному факультеті Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка, здобувши вищу юридичну освіту.

 

У 1996 році розпочав трудову діяльність.

 

З 1996 по 2005 рік працював на посаді директора в ТОВ «Середньоєвропейська агенція».

 

З 2006 по 2007 рік працював на посаді Віце–Президента в Міжнародній громадській організації «Асоціація Україно-Японського співробітництва в галузі промислово-культурного розвитку».

 

З 2007 по 2009 роки працював у ТОВ «Меріт Консалтинг» на посаді керівника проектів та програм.

 

У 2009 році працював директором у приватному підприємстві «Міжнародна консалтингова група».

 

З 2010 по цей час працюю у громадській організації «Київська обласна організація Блоку Віталія Кличка».

 

Член партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка». У 2010 році обраний до Політради цієї партії.

 

Одружений: дружина Погарська Ольга Геннадіївна, 1977 р. н.. Донька Погарська Софія Ярославівна, 2001 р. н.

Місце проживання: Київська обл., м. Бровари

На даний час пан Погарський повідомив, що написав заяву про складання депутатських повноважень.

За позовом прокуратури у власність держави повернуто ставок площею майже 50 га

Мер Збаража таки коропціонер: апеляційний суд підтвердив, що Бочаров вчинив корупційне правопорушення