Компанія “Мрія” знищила дороги на Підгаєччині

Поділитися

До редакції тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ” звернулась жителька міста Підгайці Олена Василівна. Жінка нещодавно приїхала із заробітків з Італії. За два місяці, відколи вона перебуває в рідних Підгайцях,  шокована тим паскудством, що твориться в нашому краї.

– Хочу показати вам , в   якому стані сьогоднішні дороги Підгаєччини, зокрема, так виглядає  дорога Підгайці -Тернопіль під часу вивозу цукрового буряка,- обурюється жінка, демонструючи журналісту “ПРО ВСЕ” фото. Я до 40 років не їздила за кермомна Батьківщині. В Італії – навчилась за 5 років. Але тепер  розумію, чому мені не хотілося їздити дорогами  Тернопілля. Дорога Підгайці-Тернопіль – як поле – вкрита шаром  ґрунту , що перетворилося в болото. Нині асфальтне покриття є надзвичайно слизьким і створює небезпеку виникнення аварійної ситуації…. Ця дорога, я спеціально взнавала, є на балансі облавтодору. Це траса обласного значення! Ганьба тій владі і  облавтодору, що таке допускають! Всі мої знайомі водії обурюються з приводу такого капарства.

-А хто чи що  знищує так дороги?

-Вантажні автомобілі аграрного магната Івана Гути. Ось подивіться на фото – це  вантажівки агрохолдингу “Мрія”. Вони купили їх дві сотні. Про це треба відверто казати – цього року дороги Підгаєччини  нахабно знищено “логістами”, пороблено страшенні колії. Цієї дороги бідний бюджет Підгаєцького району ніколи не відремонтує. Нанесено великий збиток дорогам, які на Підгаєччині були чи не найкращими. Сьогодні, поки їхала до вас на зустріч, легкові автомобілі  по трасі Підгайці-Тернопіль  пересуваються з великими труднощами і ризиком …Така ж ситуація по дорозі Підгайці -Бережани по якій їхала днями до похресника… Я розумію, що Іван Гута купив собі гелікоптера і йому наплювати на дороги, але куди дивиться транспортна поліція, прокуратура та інші відповідальні відомства?!

Ви звертались до когось, щоб спробувати вирішити проблему?

– Я не ходила на прийом до народних депутатів, бо хоч вони опозиціонери, але потім пишуть тому самому Хоптяну і Азарову. Ті нічого не роблять, а опозиційні політики потім лише язиками полощуть, що влада нічого не робить. Я відразу розкусила цю гнилу систему. В Італії так ніхто не робить, бо всі розуміють, що то рука руку миє. Я дію по іншому – звертаюсь до правоохоронців, в каральні інстанції. Це теж не завжди діє, але нервів коштує чиновникам, порушникам-бізнесовцям. Ніхто не хоче за грати чи штраф платити. До компанії “Мрія” не зверталась. Кажу про це чесно.

– Чому?

– Вони, як компанія, акції якої виставлені на Франкфуртській біржі, повинні самі розуміти, що треба нормально працювати. Стаються якісь недоліки – прибирати за собою. Я підкинула цю ідею знайомим депутатам Підгаєцької райради. Вони це будуть обговорювати на комісії, на сесії.  Інформація потрапить пресу. Івану Гуті вже треба задуматись. От і до вас прийшла, бо “ПРО ВСЕ” пише так, як воно є насправді. Без прикрас. З вас передрукують кілька національних сайтів. Розголос буде неприємний.

– Поговорять, та й на тому станеться?

– Ви не думайте, що я лише розказала депутатам місцевої ради про біду. Ходила також в податкову, до фінансового відділу зверталась.

-І що вам сказали?

– У місцевий бюджет компанія сплатила приблизно за 8 місяців податків 400 тисяч гривень. Згідна, що це є не мало. Проте навіть хлоп, як принесе велику зарплату жінці, спочатку йде митися, перш ніж за стіл сісти вечеряти чи тим більше лягати спати. В районному автодорі мені повідомили, що капітальний ремонт 1 км дороги  приблизно коштує 1 мільйон гривень. Дочірні структури “Мрії” також працюють в районі. І ці податки враховано. Фінансисти раді, що все таки сплати йдуть в місцевий бюджет,  але люди в районі турбуються про дороги, їхній стан. Нам “до лампочки” дута статистика чиновників. Хіба Іван Гута наступного року вести бізнес на Підгаєччині не буде? Чи у 2014 році кінець світу? Я знаю, що то не він їздить за кермом тих вантажівок. Читала на сайті “ПРО ВСЕ”, що вони в Козівському районі курсували місяць без номерів, а ДАЇ навіть не заїкнулося. Думаю, що Іван Гута хоче й далі працювати на Тернопільщині, розвивати свій бізнес, але лайдаки середньої  і вищої ланок в “Мрії” нічого не роблять, щоб забезпечити цивілізований рівень праці. Вони ж запросто могли провести елементарні бесіди, профнавчання і не буде таких проблем. Поставити очисні захисні ролери при виїзді фур з поля на асфальтовані дороги. Сподіваюся, у “Мрії” прочитають моє інтерв’ю, проаналізують, що думають не дурні люди – як не як – вищу освіту отримала у Львові, і зроблять правильні висновки. Для тих, хто не зрозумів для чого то проста баба з Підгаєць попхалася в газету, пояснюю ще раз – почистіть дороги від бруду і відремонтуйте, де їх пошкодили. Ви ж заробили свої мільйони доларів на нашій землі?! Подбайте, щоб тут було жити комфортно.

Розмовляв Борис Машлянка

Агрохолдинг “Мрія” закупив 269 тягачів компанії і перерозподілить ринок вантажних автоперевезень

***

 

ВВ їде до Тернополя!

***

Тернопільські освітяни знайшли 153 помилки на 149 сторінках підручника з математики

***

Роман Безсмертний: “Новий статус Чорткова смердить “совком”!

***

Інтимна комедія на грані фолу

***

Для чого насправді у Тернополі відкрили лабораторію? (опитування)

***

Андрій Рудан: ” Маю надію, що побратими і соратники колишнього міського голови знайдуть в собі сили аби визнати поразку”

***

Олег Вітвіцький оголосив вікторину “10 найсміливіших депутатів” (опитування)

***

Депутат Олег Вітвіцький:”Назріває новий будівельний скандал у Тернополі”

***

Набережну тернопільського ставу ремонтували з порушенням

***

Начальника Тернопільської освіти підловили

***

Що “здохло” у чортківському лісі?

***

Рибоохороний рейд ринками Кременця завершився конфіскацією 186 кг риби

***

Рибоохоронний рейд на річці Іква

***

Михайло Головко розповів чому не міг голосувати за Чортків

***

Чорткову дали статус міста обласного значення через гроші, великі гроші чи дуже великі гроші?

***

Чортків – це по дорозі до Євросоюзу!

***

Ігор Побер розповів про сльози нардепа, коли Чортків “не пройшов” перший раз (аудіо)

***

Іван Стойко розповів як домігся прийняття постанови по Чорткову (аудіо)

***

Як депутати голосували за надання Чорткову статусу міста обласного підпорядкування (весь список)

***

Громадськість проти передачі Почаївської лаври російській церкві

***

Олексій Кайда теж вітає Чортків

***

Чортків отримав статус міста обласного значення навіть без голосу свободівця Михайла Головка

***

313 нардепів надали Чорткову статус міста обласного підпорядкування

***

До Тернополя приїде Сергій Магера, який співав разом з Басковим і Монсерра́т Кабальє́

***

Голова ОУН Стефан Романів: За фальсифікації треба відповідати

***

Жінка завжди має залишатися жінкою!

***

Прокурорами Тернопілля встановлено порушення при наданні путівок на оздоровлення до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія»

***

Тернопільські податківці зустрілися з виробниками меблів та хліба

***

Налікували! 24 гривні витратили на ремонт зубів одного працівника тролейбусного депо

***

Сайт Тернопільської міської ради – найгірший в Україні

***

Такого дня Тернопільського Студента у файному місті ще не було!

***

Мер Тернополя розраховується за підтримку на виборах?

***

Відкритий лист до Міністра внутрішніх справ щодо ідентифікації міліції

Фоторепортаж із жахливої аварії на Монастирищині

Завтра на Тернопільщині – заморозки!