Як влада Тернопільщини маніпулює коштами, а “Свобода” їй допомагає

Поділитися

На 5 день Євромайдану, коли у столиці вже студенти мітингували, відбулась велика 100 тисячна хода, на майдані Незалежності кілька днів стояло наметове містечко з трьома сотнями активістів, у Тернополі відбулася 46 сесія обласної ради. У ході пленарного засідання, яке відбулося 26 листопада, було затверджено рішення №1568 “Про розподіл надходжень до обласного бюджету від збору за першу реєстрацію транспортного  засобу  у 2013 році”.

Щодо цієї теми говорять чи не усі водії України і Тернопільщини зокрема: стільки автомобілів їздить нашими дорогами, стільки платиться податків, а дороги чомусь у такому жахливому стані! А як їм не бути, якщо в нашій області влада, в особі високопосадовців Тернопільської облдержадміністрації та депутати-свободівці голосують спільно за дерибан коштів. Так, саме крадіжку державних грошей на ремонт доріг.

Зокрема, депутати-свободівці проголосували за ремонт вулиці Шевченка у Кременці, яка вже як рік тому відремонтована. Її  “залатав”  кандидат в депутати Володимир Клименко. Принаймні, про це “трубіли” з усіх газет чиновники всіх мастей. Тоді ще кандидат в депутати Клименко виступав на сесії Кременецької міської ради і обіцявся зробити все коштом фонду “Галичина-Волинь” . Говорили також про будівництво водовідвідних систем у верхів’ях бічних вулиць, щоб запобігти змиву гірських порід та сміття до центру міста із кременецьких пагорбів, а також ремонт бічних вулиць, будівництво пішохідних доріжок уздовж центральної вулиці. Словом, плани були грандіозні, але  центральну вулицю Кременця – Шевченка -дійсно відремонтували у 2012 році. Проте, Володимир Клименко не став народним депутатом. Перемогу там святкував свободівець Михайло Головко в перемогу якого не вірили й самі націоналісти. Для імітації виборчої кампанії ніякого кандидата в депутати від Свободи, який останні роки жив офіційного лише з валютних переказів із закордону, штаб Клименка надавав фінансування. Тепер же, щоб повернути витрачені кошти Клименка, керівництво облдержадміністрації затіяло ще раз ремонт тієї самої центральної вулиці Шевченка у Кременці. Чи повернуть вони гроші Клименку, чи покладуть собі в кишеню через фіктивну фірму -наразі невідомо. Дивує інше, що за це ГНИЛЕ рішення проголосували депутати-свободівці. Про це говорять з подивом депутати з національно-патріотичних фракцій, які лише днями зрозуміли суть цієї афери. До “ПРО ВСЕ” з цього питання також звернувся працівник обласної Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, де нещодавно 11 листопада – губернатор Тернопільщини представив нового керівника Сергія Гната. Так от, контролюючі органи вже звернулись до п.Гната особисто з офіційним листом, в якому йдеться, що вулиця Шевченка капітально відремонтована ще у 2012 році і перебуває у доброму стані. Таким чином, контролери застерігають людину Хоптяна не нанести шкоди бюджету. Більше того, нам надав лист з цим застереженням один із працівників Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, який не зміг змиритися із таким паскудством. Звичайно, імені людини ми назвати не можемо, проте вдячні за принципову позицію.

Якщо просто логічного подумати, як в грудні, у зимовий період, можна лагодити дорогу? Хіба на папері, щоб вкрасти наявні кошти. А чому ж наші патріотичні сили мовчать? Підказати Вам чи самі здогадаєтесь?

Звісно, горе-патріотам також “перепало”. Недаремно на тодішній сесії обласної ради активно бігав між депутатами-псевдонаціоналістами (вибачте, рука не піднімається назвати по-іншому свободівців) заступник мера Владислав Стемковський. Він якраз і був зв’язковим у цій схемі.

Його луцькій фірмі перепало нібито ремонтувати вулицю Морозенка у Тернополі. Дивно, що на квадратний метр асфальтоукладки передбачили лише 500 гривень на квадратний метр. Разом з тим, для ремонту вулиці у селі Скоморохи вділили аж 1100 гривень на квадратний метр.

Внаслідок цієї оборудки керівництво Тернопільської облдержадміністрації отримає 8 мільйонів гривень. Не роблячи жодного ремонту! Адже ремонт вже зроблений торік!

Чому мовчать патріоти? Бо ж свободівці за свою підтримку отримали трошки більше двох мільйонів гривень. Чому така дивна арифметика і так непропорційно? Бо свободівці таким чином нібито розрахувались за виборчу кампанію Михайла Головка.

РIшення № 1568

додаток до рiшення № 1568

При агресивному захопленні влади ми втратимо половину України

Клопотання прокуратури про європрапори і страйк забезпечення позовів задоволено судом