Спецслужби США: Янукович триматиметься за крісло будь-якою ціною

Поділитися

Американські спецслужби не очікують відставки президента України у найближчій перспективі. Аби втримати владу, Віктор Янукович, імовірно, вдаватиметься до незаконних дій, прогнозують у Вашингтоні.

За оцінкою директора Національної розвідки США Джеймса Клеппера, Віктор Янукович налаштований будь-що утримати владу. Аби не втратити посаду, український президент, імовірно, вдаватиметься до засобів, які перебувають за межами законності. “Рішуче налаштований втримати владу, Янукович, імовірно, вдаватиметься до застосування сили, незаконних засобів та інших тактичних дій, аби повернути ситуацію на свою користь, спричиняючи подальшу ерозію демократичних норм”, – зазначив Клеппер у своєму письмовому зверненні до Сенату.

Як повідомляє інформаційна агенція AFP, у своєму листі сенаторам Джеймс Клеппер приділив увагу і ролі Росії в українському протистоянні. За оцінкою координатора спецслужб США, російська фінансова допомога у короткостроковій перспективі відверне фінансову кризу, але водночас збільшить залежність Києва від Москви і зробить Україну більш вразливою до російського тиску. Про це йдеться у щорічному зверненні Клеппера щодо оцінки глобальних ризиків 16-ма спецслужбами Сполучених Штатів.

www.dw.de

Януковичу довелося підняти голос на своїх депутатів до ноти сі четвертої октави

Пророцтво греко-католицького священника Германа Будзінського про Майдан і Януковича