“Свобода” і “Спільна справа” побили горшки: у будівлі Мінагропрому почалася стрілянина

Поділитися

“Свободівці” та представники самооборони Майдану звільняють будівлю Міністерства аграрної політики, повідомляє “Українська правда” з посиланням на повідомлення Олексія Наришкіна у Twitter.
“Свобода” вигнала активістів “Спільної справи” з захопленого аграрного міністерства. В “Свободі” кажуть, що представляють весь Майдан”, – йдеться в його пості.

“Вчора ввечері Рада Майдану обговорила ситуацію в Україні: які кроки потрібно втілювати, який мандат на дію в Раді дає Майдан депутатам… В зв’язку з необхідністю звільнення затриманих активістів (Радою Майдану) було одностайно ухвалено звільнити приміщення Мінагрополітики. Зараз це рішення виконується”, – заявив Юрій Сиротюк, керівник прес-служби ВО “Свобода”.

Активісти залишають будівлю Мінагропроду і готуються передати її співробітникам міністерства

Активісти “Спільної справи” залишають будівлю Міністерства аграрної політики і продовольства, яке займали з 24 січня, і готуються передати його працівникам міністерства.

Як передає кореспондент УНІАН, периметр міністерства охороняють активісти, які називають себе охороною Майдану.

Також, за словами присутнього біля будівлі міністерства народного депутата від партії “Батьківщина” Андрія Сенченка, будівлю буде повністю передано працівникам міністерства після того, як її залишать активісти “Спільної справи”.

“Будівля міністерства буде передано працівникам МінАП”, – сказав Сенченко. Активісти, які залишають міністерство, виносять особисті речі, а також щось у чорних будівельних мішках.

“Зараз вирішується питання переїзду до іншої будівлі”, – сказав УНІАН один з активістів “Спільної справи”.

За словами Сенченка, активісти “Спільної справи” можуть переїхати в Український дім, проте самі активісти цієї інформації не підтверджують. У теж час, як зазначає кореспондент УНІАН, журналістів пускають тільки до вестибюлю будівлі міністерства.

Як повідомлялося, вранці 24 січня активісти Євромайдана на чолі з координатором руху “Спільна справа” Олександром Данилюком зайняли будівлю Міністерства аграрної політики та продовольства України, в якому організували “Штаб національної гвардії”.

Біля Мінагрополітики почалася стрілянина

У приміщенні Міністерства аграрної політики почалася перестрілка. Про це з місця подій повідомив кореспондент “АиФ.иа”. З будівлі намагаються вигнати активістів “Спільної справи”, які нещодавно її зайняли.

Хто саме бере участь в протистоянні з іншого боку, поки що неясно. У приміщеннях чути стрілянину.

Група людей, яка спробувала проникнути всередину, заявляє, що у них є депутатське розпорядження про звільнення будівлі. Хто саме видав це розпорядження, уточнити не вдалося, бо атакуючих почали поливати водою з балкона п’ятого поверху.

Пізніше вдалося з’ясувати, що в спробі штурму будівлі Мінагрополітики брали участь бійці так званої “Сотні Святослава”. За їх словами, є домовленість про звільнення відомства взамін на звільнення групи заарештованих демонстрантів.

Зараз будівлю Мінагрополітики відокремлено кордоном, до неї нікого не впускають. Вийти звідти можна, всередині є поранені. До них викликали медиків, на місці також присутній священик.

За даними кореспондента “Аиф”, активістів “Спільної справи” не повідомили про домовленості, яких дійшов комітет оборони Майдану і ВО “Свобода” з одного боку, і влада – з другого.

Станом на 11:50 з будівлі почали виводити поранених і активістів “Спільної справи”. Підлогу у приміщенні залито водою. Журналістів усередину не пускають.

Зміст телефонної розмови віце-президента США Байдена з президентом Януковичем

0

Олена Підгрушна ввійшла в історію філателії