На Тернопільщині шахраї виманюють гроші у підприємців

Поділитися

Останнім часом на мобільні телефони підприємців Тернопільщини надходять телефонні дзвінки від невідомих осіб, які намагаються шахрайським шляхом виманити гроші. Зокрема, зловмисники телефонують з одноразової телефонної картки і представляються довіреними особами посадових осіб Головного управління Міндоходів у Тернопільській області і вимагають кошти для залагодження так званих «міністерських перевірок» чи на якісь інші нагальні потреби.

Схожі авантюри мали місце майже у всіх районах області наприкінці минулого та вже на початку цього року. Схем було кілька. Скажімо, від імені начальника районної податкової інспекції у власників закладів громадського харчування «просили» терміново поповнити рахунки мобільного зв’язку на кілька тисяч гривень. Або ж під виглядом районних міндоходівців пропонували пом’якшити результати перевірок також за чималеньку суму.

Діють аферисти через посередників. Переважно роль посередників виконують таксисти, які нічого не знаючи про шахрайську схему і виконуючи лише функцію отримання та передачі грошей, стають співучасниками злочинних дій.

У Головному управлінні Міндоходів у Тернопільській області офіційно заявляють, що посадові особи органів Міндоходів області жодних вказівок збирати гроші від свого імені ніяким довіреним особам не давали. Більше того, у Міндоходів наполегливо радять підприємцям та громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

З метою запобігання використання шахраями злочинних схем, попередження фінансових втрат для підприємництва та недопущення можливих проявів дискредитації органів Міністерства доходів і зборів України, суб’єктам господарювання слід негайно повідомляти про будь-які випадки вимагання грошей на «телефон довіри», який працює щоденно в цілодобовому режимі за номером 23-63-92, а також за номером телефону 43-46-38 або особисто звертатися у відділ внутрішньої безпеки за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька,1, каб.705, 707.

Інформаційно-комунікаційний відділ

ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Черговий скандал: тепер в газети міської ради 2 редактори! (фото)

Державтоінспекція на Тернопільщині стає відкритою для громади?