Олексій Кайда тероризує начальника тернопільської міської міліції Олександра Хілюка – вимагає його звільнити

Поділитися

18 квітня 2014 року під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України народний депутат від фракції ВО «Свобода» Олексій Кайда звернувся до Генерального прокурора України Олега Махніцького та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо невідповідності перебування на займаній посаді та перевірки причетності до виконання злочинних вказівок режиму Януковича начальника Тернопільського міського відділу УМВС України Олександра Хілюка.

Зокрема, у депутатському запиті йдеться про факти виконання злочинних наказів керівництвом міської міліції проти мирних протестувальників під час акцій протесту в Тернополі, а також неналежного реагування на правопорушення, некомпетентності при виконанні службових обов’язків працівників органів внутрішніх справ міста, нереагування на факти незаконного розміщення підпільних гральних закладів, торгівлі алкогольними напоями у нічний час.

Як наголосив Олексій Кайда, тільки протягом восьми місяців органами прокуратури області скасовано 185 постанов слідчих міського відділу внутрішніх справ про закриття кримінальних проваджень. «Крім цього, у результаті мого депутатського звернення до Міністерства внутрішніх справ України протягом жовтня-листопада 2013 року було здійснено позачергове атестування особового складу міської міліції у зв’язку з неефективною діяльністю та неналежним реагуванням на правопорушення. За результатами тестування 28 працівників Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ отримали оцінку «незадовільно». Керівник міліції Олександр Хілюк отримав оцінку «задовільно», тобто трієчку, що показує рівень його службової та професійної підготовки», – зауважив парламентар.

Олексій Кайда звернувся до Генпрокурора та міністра внутрішніх справ з вимогою звільнити начальника тернопільських міліціянтів Олександра Хілюка, а також розслідувати факти порушення ним законодавства при виконанні службових обов’язків.

0

Озветься дерево любов’ю до Христа

Пасхальні богослужіння Святійшого Патріарха Філарета