У Теребовлі чиновники “накрутили” на 100 тисяч!

Поділитися

Фінансові інспектори у Відділі культури і туризму Теребовлянської райдержадміністрації виявили втрат на суму понад 105 тис. гривень

Фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Відділу культури і туризму Теребовлянської районної державної адміністрації, якою виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму більше 105 тис. гривень.

В ході ревізії виявлено, що установа оплатила за не спожиті послуги по газопостачанню, електроенергії та теплопостачанню на загальну суму понад 61 тис. гривень, що призвело до втрат на вказану суму.

Ревізією також виявлено, що кошти, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки, не перераховано до бюджету, а було проведено відновлення касових видатків. Внаслідок вказаного порушення районним бюджетом недоотримано доходів у загальній сумі понад 24 тис. гривень.

Також не оминули уваги інспекторів такі порушення як: оплата вартості спожитих комунальних послуг та витрати на виплату заробітної плати персоналу, що обслуговує апарат Відділу культури і туризму (фінансується з державного бюджету) за рахунок коштів районного бюджету та не перерахування 10 відсотків нарахованої та отриманої орендної плати до районного бюджету. Загалом таких порушень виявлено на суму майже 20 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань 6 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, направлено обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

Тернополяни найчастіше виїжджають у США, Німеччину та Росію

Чорнобильцям Тернопільщини знову навішають лапші?