У Тернополі проводжали до Одеси частину екіпажу протичовнового корвета “Тернопіль”

Поділитися

Сьогодні 17 квітня 2014 року у Тернополі проводжали до Одеси ту частину екіпажу протичовнового корвета «Тернопіль» що проходила короткий реабілітаційний курс в санаторії «Медобори» організований нашим морякам громадою та очільниками області і міста Тернополя.

Перед відправкою екіпаж вишикувався на майдані Волі біля пам’ятника Данилу Галицькому. Українських моряків проводжали напутнім словом голова ТОДА Олег Сиротюк та заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра. Від екіпажу з подякою представникам обласної і міської влади звернувся помічник командира протичовнового корвета «Тернопіль» Олексій Кирилов. Військові моряки отримали також і християнське сящениче Благословення напередодні Великодніх свят у далеку дорогу.

Олег Сиротюк у своєму слові наголосив що прийде час і Україна відновить флот, який з честю буде нести на гафелях і під клотиками Український військово-морський прапор, він також подякував морякам за їхню службу. Леонід Бицюра побажав екіпажу щасливої дороги і повернення у стрій ВМС ЗС України, і зазначив що зв’язки Тернопілля з екіпажем за цей час стали ще теплішими і дружнішими. Тепер наших підшефних чекає служба в Одесі.

Будемо сподіватися що корвет «Тернопіль» теж незабаром повернеться під рідний прапор з полону, як колись у сиву давнину повертались вої князя Данила Галицького з бойовища на ріці Калці у 1223 році, куди вони рушили на тисячі лодій по Дністру і Руському морю, щоби згодом боронити Галицько-Волинські землі від ординської навали.

Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України (фото автора)

З приїздом Гриценка до Тернополя з’явилася партійна агітація

На пішохідному переході автомобіль марки «Фіат-Дукато» наїхав на пенсіонерку