Он-лайн трансляція всеукраїнської та молодіжної прощі до Зарваниці

Поділитися

Сьогодні на Тернопільщині відбувається проща до Зарваниці. Хто не мав можливості взяти участь у прощі, може долучитися з усіма віруючими до молитви під час он-лайн трансляції.

Всеукраїнська та молодіжна проща, яка збирає щороку десятки тисяч прочан з України та закордону, відбудеться у Марійському духовному центрі Зарваниця 19-20 липня. До чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері вирушають паломники, щоб у цей скрутний для України час, коли вороги зазіхають на Українську Землю, її цілісність та європейський вибір, підносити свої молитви до милостивого Бога за мир і соборність нашої держави.

Broadcast live streaming video on Ustream
Проща присвячена 25-ій річниці виходу УГКЦ з підпілля. Блаженніший Святослав після Архиєрейської Божественної Літургії 20 липня відзначить духовенство та вірних, які були активними у підпіллі та завдяки праці і молитві яких УГКЦ з гідністю пройшла тернистий шлях від переслідувань та заборони до свободи і розквіту. З цієї нагоди підготовані відзнаки у вигляді медалей та подячні грамоти, які Патріарх УГКЦ вручить особисто.
Під час прощі відбудеться Панахида за героїв Небесної Сотні, всіх воїнів та невинно вбитих, які віддали своє життя за Україну. Молитва відбудеться після чисельного походу зі свічками на площі перед Собором Матері Божої Зарваницької, де встановлено відповідний меморіал.
Під час прощі Блаженного Василія Величковського проголосять покровителем пенітенціарного служіння. З цієї нагоди його мощі перебуватимуть у Зарваниці. Тривалі переслідування радянською владою, тюремне ув’язнення та десятирічне заслання не зламали твердої непохитної віри священнослужителя. Його внесок у діяльність та розвиток УГКЦ у підпіллі є неоціненним. Саме тому 4 квітня 2001 року Святіший Отець Іван Павло ІІ підписав декрет про беатифікацію єпископа Василя Величковського, як блаженного мученика за Христову віру, а під час Святої Архиєрейської Літургії 27 червня 2001 року Божого у Львові Папа проголосив Василя Величковського блаженним.
Традиційно Блаженніший Святослав і цього року зустрінеться з молоддю на площі біля парафіяльного храму Зарваниці. Жива і невимушена атмосфера спілкування під час зустрічі – до вподоби молодим паломникам. Присутні отримують відповіді на важливі питання духовного життя. Відтак, опівночі, молодь чекає духовний концерт. Оргкомітет запланував низку цікавих виступів від різні колективів, однак цього року, зважаючи на ситуацію в Україні, програма матиме не розважальне, а духовно-патріотичне забарвлення.

“Зоря” і “Чорноморець” отримали потенційних суперників у Лізі Європи

Першим суперником “Дніпра” у Лізі чемпіонів буде “Копенгаген”