Тернополянам, які вербували бойовиків для ДНР та ЛНР, повідомлено про підозру

Поділитися

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчими УСБУ в області, за фактом сприяння терористичній організації за частиною 1 статті 258-3 Кримінального Кодексу України.

Встановлено, що у липні 2014 року двоє 28-річних братів-тернополян вербували жителів області для участі в діяльності терористичних організацій «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка» і проведення акцій протесту проти дій державної української влади.

Чоловіки інструктували, організовували матеріальне забезпечення, практичне тренування, бойову підготовку залучених осіб у спеціальних таборах на території Російської Федерації для їх подальшої участі у терористичних акціях на Сході України. За участь у бойових діях на боці ДНР та ЛНР тернополяни обіцяли завербованим грошову винагороду в сумі 8000 грн. в місяць, з додатковою оплатою за кожного знищеного українського військовослужбовця та правоохоронця.

Обом тернополянам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Хід слідства перебуває під контролем прокурора області.

 Прес-служба прокуратури Тернопільської області

За вкрадений ноутбук – пляшка горілки

Завтра спека досягне +36 градусів