У британському парламенті виступили за скасування автоперегонів Формули-1 у Росії

Поділитися

Провідні політики Великобританії виступили за скасування проведення перших в історії автоперегонів Формули-1 “Гран-прі Росії”, що намічені в Сочі на 12 жовтня 2014 року, повідомляє УНН з посиланням на sovsport.ru.

Член парламенту від партії консерваторів Девід Девіс заявив: “Якщо Росія продовжить поводитися так, як вона поводиться зараз, то Гран-прі Формули-1 має стати одним з багатьох речей, які потрібно скасувати. З моральної точки зору правильно було б відкласти цю гонку.

У Формули-1 в минулому були подібні проблеми з Гран-прі Бахрейну. Я не великий прихильник скасування спортивних подій, але, на мій погляд, Формула-1 повинна відобразити глобальне обурення діями Росії. Адекватною реакцією було б скасування гонки”.

Підтримав Девіса сер Мензьєс Кембелл з Палати громад, що представляє комітет у закордонних справах. “Громадській думці в усьому світі важко буде прийняти, що всі оплески за Гран-прі Росії отримає Путін. Немає сумнівів, що він буде і вручати призи переможцям”, — сказав парламентарій.

Додамо, що через збитий минулого тижня малайзійський пасажирський літак сепаратистами, які підтримуються Росією, на одному із слухань у британському парламенті також було піднято питання про можливість перенесення з Росії чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Якщо у вас вкрали мобільний телефон – не гайте часу – відразу йдіть до найближчого відділення міліції

У Бережанському районі створено Центр підтримки добровольців, які беруть участь в АТО