Агрохолдинг “Мрія” допустив технічний дефолт

Поділитися

Один з найбільших сільгоспвиробників не лише на Тернопільщині, але й в Україні,  агрохолдинг «Мрія» Івана Гути не зміг розрахуватися за боргами. Про це повідомляє компанія на Ірландській фондовій біржі (ISE), пише Forbes.

У п’ятницю, 1 серпня, агрохолдинг повідомив власників своїх паперів на суму 400 млн доларів про фінансові труднощі, які не дозволяють йому розрахуватися за поточними зобов’язаннями.

«… Група не зробила процентні та амортизаційні платежі по деяких з своїх боргових зобов’язань і знаходиться в активних дискусіях з відповідними кредиторами. Переговори йдуть безперервно », – випливає з повідомлення.

Керівництво «Мрії» підкреслює, що намагається оперативно вирішити виниклу проблему і врахувати інтереси всіх сторін. Для відновлення фінансової стійкості та виконання зобов’язань перед кредиторами «Мрія» приваблювала фінансових консультантів світового лідера у сфері альтернативних інвестицій Blackstone Group International Partners LLP (Великобританія), Dragon Capital і міжнародну юридичну групу Bryan Cave LLP.

«Я думаю, що всі чітко розуміють економічну ситуацію в країні. Девальвація, падіння ВВП, війна, яку так не називають, але яка, тим не менш, є такою. У рамках цього у нас є заплановані дії, які необхідно вжити, у фінансовій частині », – пояснює заступник генерального директора« Мрія Агрохолдинг » Владислава Рутицька.

За її словами, у зв’язку із зміною економічної моделі країни повинна, відповідно, змінитися і бізнес-модель, і компанія зараз займається цим.

Заходи з відновлення фінансової стійкості, імовірно, будуть включати реструктуризацію балансу підприємства. «Мрія» закликає власників її єврооблігацій створити комітет, який стане представляти їх інтереси, коли будуть формулюватися будь-які пропозиції, що стосуються кредиторів групи. «Ми абсолютно чітко розуміємо, що зараз повинні попрацювати професіонали для того, щоб зробити ситуацію дійсно хорошою. Це і є те, що ми зараз робимо », – запевняє Рутицька.

Які умови реструктуризації компанія має намір запропонувати інвесторам, Рутицька не уточнила: «Ми спеціально найняли компанію з найбільшим у світі досвідом, яка не один раз стикалася з подібними ситуаціями. Крім того, зараз з нами працює одна з найкращих у світі рекрутингових компаній, для того щоб ми оновили штат і зробили правильний вибір стосовно, наприклад, фінансового директора, який має необхідний досвід ».

«Мрія Агрохолдинг» – одна з найбільших агрокомпаній України. Земельний банк – близько 320 000 га на заході країни. Виручка за 2012 рік – 2,8 млрд гривень, прибуток – 1,4 млрд гривень. EBITDA / га – $ 855. 80% акцій належать родині Гута, 20% – на Франкфуртській фондовій біржі у формі GDR

У Товстому безробітні вбили чоловіка

Ляшко прийшов у політику як проститут