Сплативши 100 млн. євро податків, Мессі може постраждати за приховані 4 мільйони

Поділитися

Суд Барселони відмовився знімати з аргентинського футболіста Ліонеля Мессі звинувачення в ухиленні від сплати податків у розмірі понад чотири мільйони євро, повідомляє УНН з посиланням на EUROSPORT.

Прокурор Ракель Амадо просила зняти звинувачення з Л. Мессі, оскільки, на її думку, відповідальність за рішення лежить на батькові футболіста. Суд відхилив пропозицію прокурора, заявивши, що існує достатньо доказів того, що гравець міг знати і погодитися на створення і підтримку фіктивної структури, єдиною метою якої було уникнути дотримання податкових зобов’язань за доходами від експлуатації прав на свої зображення.

За законодавством Іспанії ухилення від сплати податків карається позбавленням волі аж до шести років. Саме такий термін загрожує Мессі і його батькові. Також родина Мессі може бути оштрафована на 32 млн євро.

Попри ймовірні податкові борги, внесок Л. Мессі в іспанську державну казну вражаючий. Він заплатить податковим органам країни за календарний рік в цілому приблизно 53 млн євро. У дану суму увійдуть податки з зарплати гравця, майна та спонсорських угод, а також 22,4 млн євро за несплачені в строк податки за 2010-2012 роки.

Загалом же за останні сім років футболіст сплатив до іспанського бюджету податків на суму понад 100 млн євро.

Сенат США затвердив Джона Теффта в якості посла в Росії

“Дніпро” можуть виключити з єврокубків