Тернопільські свободівці взяли на себе відповідальність за перепризначення регіоналів

Поділитися

Перемога українського народу над владним режимом Януковича під час Революції Гідності дала надію на значні зрушення. Протест журналістів та студентів, які вийшли на Майдан Незалежності в листопаді минулого року був спричинений виступом проти зупинення європейської інтеграції України, та за декілька місяців, через, беззаперечно, історичні події, значно розширив свою мету. Мільйони людей виступили проти беззаконня та корупції, соціальної несправедливості та зубожіння, безладу в освіті та катастрофи в медицині, нищення бізнесу та каральної системи судів і правоохоронців, переписування історії та заборони рідної мови. Мільйони людей вийшли за гідність кожної людини.
Більше сотні загиблих майданівців та втеча правлячої верхівки обнадіяла людей. Український народ повірив тим політикам, які стояли поруч на барикадах. Від Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока чекали рішучих реформ. Думаємо, всім зрозуміло, що із залишенцями попередньої влади їх провести просто не можливо. Тому, українці звернули увагу вже нової влади на обов’язковість проведення най прискіпливішої люстрації. Народ хотів публічного обговорення кадрових призначень, але отримав таємну «дільожку» за так-званим квотним партійним принципом.
Інтернет-газета «ПРО ВСЕ» вирішила проаналізувати піврічну кадрову роботу на Тернопільщині, де також був задіяний квотний партійний принцип. Тому ми направили інформаційний запит голові Тернопільської обласної державної адміністрації Олегу Сиротюку, аби з’ясувати, які партії несуть відповідальність за збереження регіоналів у владних кабінетах. При цьому регіоналами ми називаємо тих, хто працював на керівних посадах при попередній владі. Тобто, для нас, як і для багатьох українців це поняття є значно ширшим за ганебне звання членів Партії Регіонів. Та й доступ до прізвищ, кому спершу Орест Муц, а потім – Валентин Хоптян урочисто і таємно вручали партійні квитки, у нас відсутній.
Ми попросили надати інформацію про призначення керівників, перших заступників та заступників керівників управлінь, департаментів, відділів та інших структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації, а також керівників, перших заступників та заступників керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, державних підприємств, згоду на призначення яких надається Тернопільською обласною державною адміністрацією за період березня-серпня 2014 року.
В інформації ми просили зазначити: найменування управління, департаменту, відділу, іншого структурного підрозділу Тернопільської ОДА, територіального органу центрального органу виконавчої влади, державного підприємства, найменування посади, на яку здійснено призначення (керівник, перший заступник чи заступник керівника), прізвище, ім’я та по-батькові призначеної особи, попереднє місце роботи та посада призначеної особи, місце роботи та посада призначеної особи станом на 18 лютого 2014 року, найменування політичної партії, відповідальної за призначення (рекомендацію) особи, дату призначення.
Відповідь ми, звичайно, отримали. Підписала листа керівник апарату облдержадміністрації, однопартійка Олега Сиротюка та, донедавна, запекла противниця регіоналів свободівка Марія Чашка. В списку новопризначених виявились і ті, які в час Революції Гідності вже обіймали керівні посади у владі. Можливо, вони думками і підтримували майданівців, але точно не виходили на майдани, не штурмували правоохоронні органи, не стояли на барикадах та навіть не заявляли про свою позицію (їх просто б відразу звільнив Валентин Хоптян). Ми обов’язково найближчим часом надамо детальний аналіз самих призначень, хоч надана інформація є неповною (чиновники облдержадміністрації «забули» вказати цілий ряд призначень). Зараз хочемо звернути увагу лише на найбільш цікавий факт. Партійних лобістів кадрових призначень в обласній адміністрації вирішили не називати.
Тому, ми лише робимо висновок. Відповідальність за всі кадрові призначення лежить виключно на свободівцях.
Лист Марії Чашки та ту скромну частину із списку призначень, яку нам надали, надаємо до вашої уваги.

2(1)
3
4(1)
5

Рідний брат заступника керівника АТО служить на стороні ДНР

Тернопільські стоматологи залишаться без роботи?