Як Чортківський район допомагає своїм солдатам

Поділитися

Чортківський військкомат 14 серпня знову відправив певну кількість військовозобов’язаних в місто S. Перед від’їздом солдатів військовий комісар Підручний Л. Р. провів короткий інструктаж і просив повертатися захисників живими та здоровими: «Я ніколи не думав, що буду призивати людей, бо раніше про це писали лиш в книжках. Але, насправді, щоб захистити сім’ї тут, потрібно йти туди». Моральний дух мобілізованих підтримав також і голова Чортківської районної адміністрації Віктор Шепета.

Поблагословити і помолитися за військовозобов’язаних прийшли священики. Солдати отримали вервички та молитвеники із національною символікою, зображеною на палітурці. Близькі відпускали чоловіків зі сльозами на очах, просили берегти себе та якнайшвидше повертатися додому.

Солдатів відправляли не з порожніми руками, оскільки волонтери Штабу національного спротиву забезпечили військовозобов’язаних речами першої необхідності. Спершу їм роздали спальні мішки, потім форму, засоби гігієни, їжу та аптечки. Загалом волонтери закупили 60 комплектів форми, а також забезпечили чоловіків препаратами для зупинки крові. Штаб національного спротиву бере активну участь в допомозі і при кожній відправці людей по можливості забезпечує їх відповідними ресурсами.

Загалом, люди Чортківського району допомагають всім, чим можуть. Працівники адміністрації пожертвували одноденний заробіток. Військовослужбовці, мобілізовані в батальйон «Тернопіль», забезпечені бронежилетами і касками за рахунок коштів, зібраних в районі. За ці ж кошти відремонтована БРДМ (бойова розвідувално-дозорна машина) і відправлена в батальйон. Також військові забезпечені 2500 мішкотарами для захисту. Для тих, хто перебуває в навчальних центрах, бронежилети та всю іншу амуніцію ще закуповують.

Тепер щодо медичного забезпечення. За сприяння директора Чортківського медколеджу Білика Л.С. було виготовлено 60 пакунків першої медичної допомоги і 6 пакунків для матері і дитини, якими були забезпечені малолітні діти (до 4 років) військовозобов’язаних. Також було надано медичну допомогу чотирьом членам сімей солдатів, двом запропоновано оздоровчі путівки, які заплановані на вересень. Двоє дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО, зараз безкоштовно відпочивають в дитячому таборі «Лісова пісня».

Чотирнадцятьом сім’ям була виділена матеріальна допомога в розмірі 1000-1250 грн. і вісьмом учасникам бойових дій по 1000 грн. Також міська рада надала допомогу у розмірі 1000 грн. всім сім’ям, члени яких служать в АТО.

Кошти для АТО збирають на площі в Чорткові, у селах, у парафіях всіх наявних в Чортківському районі конфесій. Крім того, громадські активісти займаються збором пожертв серед підприємців району. Також надзвичайно велику допомогу надає українська діаспора із різних країн світу. До робочої групи при голові РДА Шепети В.М. з координації дій по забезпеченню військовослужбовців з Чортківського району в зоні АТО входять політичні партії, громадські організації, конфесії району, військкомат, а також представництво мерії. Координаційна група запрошує до співпраці всіх, у кого є конструктивні ідеї щодо шляхів забезпечення військових.

Катерина Хорощак

0

За що Деревляний виключив Апостола з партії (офіційна версія)

0

Рекламне агентство Губарєва в Тернополі досі діє!