За водіння у нетверезому стані працівника ДАІ позбавили прав і оштрафували

Поділитися

29 серпня Тернопільський міськрайонний суд постановив позбавити права на керування транспортним засобом упродовж 2-х років провідного фахівця УДАІ УМВСУ в Тернопільській області Сергія Солтиса.

Нагадаємо, 9 липня, о 8 год. 20 хв. пана Солтиса колеги разом із представниками Тернопільського осередку ВО «Автомайдан» затримали на вулиці Микулинецькій у Тернополі. Перевірка на алкотестері Dragger виявила у диханні затриманого 1,46 проміле алкоголю (при нормі 0,2). На першому судовому засіданні С.Солтис стверджував, що прополоскав ротову порожнину препаратом «Стоматофіт» від зубного болю. Аналізи крові і дихання, зроблені через 2 години на вимогу затриманого працівниками Тернопільського обласного наркологічного диспансеру, свідчили про повну відсутність алкоголю.

Заслухавши усіх свідків, суд вирішив не брати до уваги результатів аналізів, зроблених в Тернопільському обласному наркологічному диспансері, оскільки згідно з нормативними документами доставити затриманого у найближчий медичний заклад повинні працівники ДАІ.  Відтак С.Солтиса визнали винним у скоєнні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) і на найближчі 2 роки позбавили права керування транспортним засобом.

С.Солтис має намір подавати апеляцію, то ж активісти ТО ВО «Автомайдан» продовжують стежити за перебігом справи і мають сподівання, що на рішення суду належно відреагує начальник УДАІ УМВСУ в Тернопільській області Андрій Матрифайло.

0

У Тернополі з жінками-переселенками спілкувалося керівництво міграційної служби

Тернополяни сплатили 2,7 мільйони гривень військового збору