Єдиний народний депутат України, який балотується знову до парламенту, прозвітував про свою роботу

Поділитися

Народний депутат України Михайло Апостол, чи не єдиний з народних депутатів України на Тернопільщині, який знову балотується до Верховної Ради по теребовлянському мажоритарному окрузі, прозвітував. Політик по пунктах описав чим займався і як допомагав людям.

Звіт за роки депутатської діяльності

        За період перебування у Верховній Раді подав 27 Законопроектів, які стосуються сільського господарства, соціально-політичних відносин, податкової політики, боротьби з корупцією та ін., 18 депутатських запитів до Кабінету Міністрів України, Міністерств, Генпрокуратури та інших органів державної влади.

Загалом із січня 2013 до серпня 2014 року до мене звернулося більше 5500 осіб, з них на Монастирищині та Бучаччині більше 3000, на Гусятинщині і Теребовлянщині більше 2000 осіб. На особистому прийомі побувало майже 600 осіб. Зокрема до громадських приймалень на Теребовлянщині і Гусятинщині звернулося 140 осіб, на Бучаччині та Монастирищині – близько 300. У м. Києві особистому прийомі побувало більше 170 осіб. За наслідками розгляду індивідуальних і колективних звернень, до відповідних органів державної влади мною направлено 564 депутатських звернень.

За результатами направлення матеріалів до відповідних органів державної влади вдалося досягнути наступного:

  1. відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 240 КК України у зв’язку з незаконністю видобутку корисних копалин на території Велеснівської сільської ради Монастириського району.
  2. збережено курсування поїзду №117/118 сполученням Київ-Чернівці, який проходить через станції Тернопільщини.
  3. відкрито кримінальні провадження і проводиться досудове розслідування за фактами знищення і пошкодження погруддя пам’ятника Степана Бандери у с. Струсів та у м. Теребовля.
  4. домігся відкриттю одних з найбільших афер в АПК. Саме за фактами, наведеному в моєму депутатському зверненні здійснюється досудове розслідування за фактами привласнення куштів ПАТ «Аграрний фонд» у розмірі більше 2. 069 млрд гривень, які були протиправно виведено на офшорні рахунки злочинним угрупуванням Курченка С.В Окрім цього, порушено кримінальні справи стосовно керівників Аграрного фонду у зв’язку з використанням різних схем щодо вимивання коштів державного бюджету на загальну суму більше 1,1 млрд. гривень. Що стосується ще Державної продовольчої зернової корпорації. За наслідками розгляду численних звернень уже викрито зловживань на загальну суму більше 972 млн. гривень.
  5. За дорученням Прем’єр-міністра України, на підставі моїх звернень Державна фінансова інспекція здійснює повну ревізію фінансово-господарської діяльності Держрезерву України.
  6. Стосовна службових осіб ДП «Укрліктрави» здійснюється кримінальне провадження у зв’язку зі службовою недбалістю.
  7. За фактами вчиення корупційних правопорушень у Тернопільському національному педагогічному Університеті за моїм зверненням МОН України проводить службову перевірку, а правоохоронні органи – досудове розслідування.

У цей непростий для нашої держави час з усіма небайдужими намагаємося підтримати нашу армію! Зокрема, мною придбано для бійців спецбатальйону патрульної служби «Тернопіль» форму, бронежилети, взуття, дощовики, карімати та інше спорядження на загальну суму близько 100 000 грн.

Тернопільський спецпідрозділ СБУ “Альфа” отримав газові балони для приготування їжі в польових умовах, спальні мішки, рюкзаки, розвантажувальні жилети для бойового спорядження, пристрої навігації та інші необхідні речі на загальну суму 75 000 грн.

Разом з М Дирівим А та Шкварилюком В. придбано та доставлено на блокпост 50 бронежилетів, цигарки, вода,продукти харчування на загальну суму 160 000 грн.

31.05.2014десятеро працівників Управління ДАІ Тернопільщини, які виїхали для забезпечення безпеки дорожнього руху до Харківської області забезпечені бронежилетами на загальну суму 30 000 грн.

 

 

Звіт по Теребовлянщині і Гусятинщині

 

Загалом із січня 2013 до серпня 2014 року до народного депутата Михайла Апостола звернулося понад 2 тисячі громадян (враховуючи
колективні звернення).

Загальна кількість звернень громадян (в тому числі колективних) із січня 2013 року – 162.

За результатами опрацьованих матеріалів до відповідних органів було направлено 84.

На особистому прийомі у депутата побувало близько 140 осіб.

  • Надано Теребовлянській ОКСЗШІ для глухих дітей 11 слухових апаратів.
  • В м. Теребовля по вул. Миру було закуплено та встановлено ліхтарі.
  • За сприяння народного депутата в с. Ласківці Теребовлянського району було здійснено пілотний благодійний проект «Безкоштовні медичні консультації». Було обстежено більш як 300 мешканців с.Ласківці.
  • Вихованцям Теребовлянського райононного центру позашкільної роботи дітей та юнацтва подарували два сучасних радіо мікрофони.
  • Домоглися в 2013 році не закриття ні однієї школи в Теребовлянському районі.
  • Вирішено питання щодо перерахунку пенсії літній людині.
  • Теребовлянському центру туризму надано матеріальну допомогу для зміцнення матеріально-технічного забезпечення даного закладу.
  • За депутатського сприяння відновлене дорожнє покриття по вул. Замкова в селі Сапова Теребовлянського району.
  • За нашого сприяння були здійснені операції таким жителям району: Пітус М.С. с. Сущин, (двостулковий аортальний клапан), Остапів Р.В. смт. Микулинці (пересадка нирки), Решетняк С.Г. м. Теребовля (катаракта очей).
  • Понад тридцяти випадків надання матеріальної допомоги на лікування, за сприяння депутатських звернень.
  • Надали матеріальну підтримку, творчої і талановитої молоді студії юних журналістів районної газети «Воля» на фінал Міжнародного фестивалю аудіовізуальних мистецтв, що проходив у Вінниці з 9 по 16 серпня 2013 року.
  • Відновлено автобусний маршрут : «Тернопіль – Кобиловолоки» через с. Млиниська, та автобусний маршрут: «Тернопіль – Різдвяни».
  • Допомогли в облаштуванню контейнерів для сміття, по вул. Січових Стрільців 30, м. Теребовля.

 

Звіт по Монастирищині і Бучаччині

 

Загалом із грудня 2012року до серпня 2014року до мене звернулось, враховуючи колективні звернення, понад 3 тисячі громадян.                         Загальна кількість звернень громадян в тому числі колективних становить – 320.                                                                                                      На особистому прийомі побувало близько 300 осіб.                                    За результатами опрацьованих матеріалів до відповідних органів було направлено 180 депутатських звернень.          Із них:                                                       75- щодо виділення допомоги на лікування громадян;                              20 – з питань соціального захисту населення та пільг;                                               5 – стосовно протиправних дій        чи бездіяльності чиновників державних установ та правоохоронних органів;                                          11- щодо порушень трудових прав громадян, несвоєчасності виплати заробітної плати;                                                                                                               4-питання екології та охорони навколишнього природного середовища;     2- щодо збереження діючої мережі та недопущення ліквідації закладів дошкільної та середньої шкільної освіти, лікувальних закладів;                               3 – звернення щодо невиконання казначейськими органами платіжних доручень місцевих рад;                                                                                          10- питання архітектури та містобудування;                                                   7- земельні спори;                                                                                             6- питання зв’язку;                                                                                           7- газифікація населених пунктів, забезпечення енергоносіями;                       8- порушення житлових прав громадян;                                                                 9-щодо капітального ремонту доріг і мостів;                                                решта – з інших питань.

Упродовж звітного періоду під час пленарних засідань Верховної Ради України виголошено 3 моїх депутатських запити, зокрема:

до Прем’єр міністра України:             

– щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету на завершення ремонтно-реставраційних робіт Бучацької ратуші.                    – щодо погашення заборгованості із виплати коштів передбаченої Постановою Кабінету Міністрів №357 від 22.05.2013року та №986 від 26.09.2012року за утримання, вирощування та продаж молодняка ВРХ.

до Генерального прокурора України:                                                                 – про припинення незаконної розробки кар’єру в урочищі ,,Городище’’ с.Велеснів Монастириського району Тернопільської області.

 

За мого втручання:                                                 

Відмінено прийняте головою Монастириської райдержадміністрації ряд розпоряджень (№ 537 №556)  про виділення земель із земель запасу, що знаходяться на території Гончарівської сільської ради для ведення особистого селянського господарства,  всього 40 га двадцятьом громадянам, які не проживали в селі, не мали тут господарських дворів, не мали відповідної аграрної освіти для ведення особистого селянського господарства, що передбачено земельним кодексом. В списку громадян були також близькі родичі голови РДА.

Відмінено також розпорядження №699 про надання в оренду на 49 років земель резервного фонду в розмірі 485га на території Гончарівської сільської ради, та 154га земель запасу на територіях Яргорівської, Лазарівської, Доброводівської та Швейківської сільських рад.

Підготовлено депутатське звернення до генеральної прокуратури про незаконну розробку кам’яного кар’єру на території Велеснівської сільської ради, як результат правоохоронні органи порушили кримінальну справу, винні були покарані.

Підготовлено депутатське звернення на імя Міністра аграрної політики та продовольства по погашенню заборгованісті по заробітній платі концерну ,,Укрспирт,’’ в розмірі 737 тис.грн, перед колективом ДП Ковалівський спиртовий завод Монастириського району і як наслідок заборгованість була погашена.

За зверненнями жителів Монастириського та Бучацького районів мною надано матеріальну допомогу на лікування 42 громадянам на загальну суму 28147 гривень.

 

За моїм сприянням, для інвалідів, багатодітних матерів та малозабезпечених верств населення, створено 4 територіальних центри гуманітарної допомоги          благодійного фонду ,,Апостол’’ в м.Бучач, смт.Золотий Потік, м.Монастириська та смт.Коропець. Завдяки їх роботі біля 3800 осіб отримали допомогу у вигляді одягу, взуття, побутової техніки, інвалідних колясок, дитячих подарунків, ліків, та продовольчих наборів.

 

Мною надано благодійну допомогу:

Пилявській сільській раді -5000грн. для купівлі приміщення під сільський клуб;                                                                                                                 Бучацькій музичній школі – 1000грн для організації святкування початку заснування школи;                                                                                      Редакції газети ,,Нова доба’’ 3000грн. для закупівлі призів на конкурс кращого передплатника газети;                                                                                Придбано 2 комплекти футбольної форми для селищних команд смт.Коропець та смт.Золотий Потік;                                                                        Проведено ремонт вхідних сходів до дитячого садку в с.Горішня Слобідка Монастириського району, та закуплено іграшки на загальну суму 1300грн;                                                                                                  Закуплено водонагрівач в школу с.Горішня Слобідка на суму 200грн;               Закуплено телевізор в дитячий садок с. Вістря Монастириського району на суму 600грн;                                                                                      Закуплено пральну машинку в дитячий садок с.Вербка Монастириського району;

Виділено 1000грн релігійній громаді с.Лядське Монастириського району для ремонту церкви;

Редакції газети ,,Вісті Придністров’я’’ Монастириського району -2000грн для закупівлі призів на конкурс кращого передплатника газети;              Виділено 500грн          воїнам-афганцям з Монастириського району.                            Виділено 1000грн Коропецькій селищній раді для організації футбольного турніру в честь загиблих земляків воїнів-афганців.                                  Виділено Коропецькій ЗОШ I-III ст. обладнання для мініфутболу.

 

На протязі звітного періоду відбувались також і численні колективні зустрічі з різними категоріями громадян, а саме:                                                     

До дня матері з багатодітними матерями.

В Монастириській райдержадміністрації була організована зустріч з 150 багатодітними матерями району, яким вручено дитячі подарунки;             ;

В Бучацькій районній раді була організована зустріч з 200 багатодітними матерями району, яким вручено дитячі подарунки;

В гуртожитках Бучацького агроколеджу була організована зустріч з 77 матерями , яким вручено дитячі подарунки;

 

До дня захисту дітей з батьками та дітьми дошкільних закладів.

         В Монастириському дитячому садку була організована зустріч з 164 батьками та їхніми дітьми, яким вручено дитячі подарунки;                         В Трибухівському дитячому садку була організована зустріч з 103 батьками та їхніми дітьми, яким вручено дитячі подарунки;                          В Озерянському дитячому садку була організована зустріч з 30 батьками та їхніми дітьми, яким вручено дитячі подарунки;                      В Монастириському дитячому садку була організована зустріч з 164 батьками та їхніми дітьми, яким вручено дитячі подарунки;                                     В Порохівському дитячому садку була організована зустріч з 29 батьками та їхніми дітьми, яким вручено дитячі подарунки; ноутбук, монітор, праски;                                                                                                                    В Баришському дитячому садку була організована зустріч з 45 батьками та їхніми дітьми, яким вручено дитячі подарунки;                                 В Набережнянській ЗОШ I-IIст. була організована зустріч з 30 батьками та їхніми дітьми, яким вручено дитячі подарунки,ноутбук, принтер, монітор, роздаточний матеріал з англійської мови;                                                        В Бучацькій гімназії була організована зустріч з педагогічним колективом , вручено ноутбук;                                                                      В Підзамочській ЗОШ I-IIст. була організована зустріч з педагогічним колективом , вручено принтер;

 

З нагоди нового 2014 року та Різдва Хрестового.

         В Монастириській районній раді з 30 батьками та дітьми малозабезпечених сімей, яким вручені подарунки;                                           В Переволоцькій сільській раді з 30 батьками та дітьми малозабезпечених сімей, яким вручені подарунки, іграшки, одяг та взуття;                 В Редакції газети ,,Нова доба’’ з 30 батьками та дітьми малозабезпечених сімей Бучацького району, яким вручені подарунки;               На протязі звітного періоду здійснено 50 публікацій в місцевих засобах масової інформації ,,Вісті Придністровя’’ Монастириського району та ,,Нова доба’’Бучацького району моїх статей з питань законотворчої роботи у Верховній Раді.

Медики лікарні №18 у Києві викинув на вулицю пораненого солдата з АТО

Впіймали брата Надала у стані наркотичного сп’яніння за кермом