Корисна інформація для вимушених переселенців із зони проведення АТО щодо процедури отримання закордонного паспорта

Поділитися

Державна міграційна служба фіксує багато звернень жителів Донеччини і Луганщини, які подали заяви на оформлення закордонного паспорта за місцем проживання, але, так і не отримавши документ, змушені
були залишити свої домівки та тимчасово переїхати до інших регіонів України. Наразі проблему цих громадян вирішено.
Якщо на момент звернення до міграційної служби паспорт ще не було виготовлено та відправлено до місця подання документів, готовий паспорт переселенці можуть отримати за місцем тимчасового перебування. Перевірити стан виготовлення паспорта можна на сайті Державного центра персоналізації документів. Якщо документ ще не відвантажено, громадяни, зареєстровані у Донецькій та Луганській областях, які тимчасово перебувають в інших регіонах України, повинні негайно звернутися до ДМС України будь-яким з наступних способів: особисто звернутися із письмовою заявою до громадської приймальні ДМС України (м. Київ, вул. Володимирська, 9); відправити скановану копію заяви на електронну скриньку hotline@dmsu.gov.ua; особисто подати заяву до найближчого територіального органу ДМС України (обласного управління).
У заяві на ім’я Голови ДМС України Радутного С.І. необхідно вказати прізвище, ім’я, по-батькові, код платника податку заявника, дату і місце подання документів на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також обласний центр (на території України), у якому заявнику зручно отримати паспорт.
Зараз ДМС України опрацьовує питання анулювання виготовлених паспортів, які були доставлені до місця видачі в зоні проведення АТО, але не отримані громадянами за їх заявами.

21 вересня починаючи з 14:00, біля пам’ятника Іванові Франкові буде відбуватись пластовий ярмарок у підтримку сил АТО

У Тернопільській області СБУ викрито та припинено канал постачання наркотичного засобу “трамадол” з однієї із країн Європейського союзу.