На “браконьєрському ринку” корисних копалин Тернопільщини нічого не змінилось

Поділитися

У середині літа тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” оприлюднила інформацію про те, що “вже з космосу видно, як на Тернопільщини незаконно видобувають корисні копалини”. Ми розповіли про жахіття, які творяться у Дністоровському каньйоні і бездіяльність влади, оприлюднили фото і відео, де показали гори каменю, що добувають у копальнях і навіть продемонстрували одного із затриманих селян, якого впіймали громадські активісти, доставили до райвідділку бучацької міліції. Більше того, громадські активісти провели прес-конференцію, на якій викрили весь ланцюжок порушень: від видобутку до збуту.

Після призначень природоохоронного прокурора Валецького активісти вважали, що ситуація в цій царині зміниться на краще. Прокурор спільно з журналістами навіть з’їздили в незаконний кар’єр Застав’є  і впіймали заржавілу лопату. Журналісти не нарікали і через день дали вже роботу правоохоронцям у кар’єрі села Застінка. Разом з громадськими активістами ми виявили, що в кар’єрі працюють на техніці без номерів, відповідно розробленої документації. Викликані на місце порушення правоохоронці не знали за що хапатися, оскільки виявлялись порушення на порушенні. Прибіг за годину до кар’єру й захеканий голова Тернопільської райдержадміністрації Андрій Строєвус, який відразу “включив атаку”, що це замовлення на “побратимів-свободівців”. На жаль, не питав керівник району що виявили, чи дійсно загрожує життю людям. Як мовиться, “бабло перемагає всьо”.

Чи доведуть цю справу до пуття правоохоронці. Малоймовірно, оскільки наше розслідування показало, як з гір каменю зі Сновидова, що помістились би на 3-4 КАМАЗах, міліціонери вилучили три невеличких купки, які можна перевезти тачками (((  (дивись фото)

Ми вже запитували наших читачів: коли у Тернополі відбудеться ще раз День гніву?

Ймовірно, правоохоронці мають намір й далі покривати злочинні схеми, видобуток і продаж нелегального каменю, який й далі проводиться безперешкодно. З липня місяця у Тернополі на “браконьєрському ринку” корисних копалин НІЧОГО НЕ ЗМІНИЛОСЬ! Ні, не правда, одне змінилось: громадський активіст Андрій Об’єщик отримав догану за те, що проявив громадянську позицію, не закрив очі на правопорушення.

Про те, як відбувався рейд журналістів і громадських активістів у кар’єр села Застінка, дивіться у відеозаписах.

















 

Как искать информацию в Google

Як Арсеній Яценюк відбере стільці у чиновників, а кого пересадить?