Під час засідання виконкому мер кидався документами і грубіянив підлеглим (відео)

Поділитися

Вчора відбулося засідання виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Раніше, за каденцій Анатолія Кучеренка, Богдана Левківа чи Романа Заставного, засідання проходило у сесійній залі. Присутні чиновники, журналісти і запрошені мали змогу почути всі питання, вимоги членів виконкому до доповідачів, підготовки документів і т.п. Тепер усі чиновники, які доповідають членам виконкому (меру, його заступникам, комерційному директору молокозаводу – колишньому колезі Надала по податковій) СТАЮТЬ В ЧЕРГУ ЗА ДВЕРИМА “ЗЕЛЕНОЇ КІМНАТИ”. Запускають їх по одному.

Вчора засідання розпочалося вчасно. Мер пообнімався-привітався з корєшами-чиновниками і розпочав засідання.

Не сподіваючись побачити журналістів з відеокамерою, мер раптово втратив настрій. Ще б пак, треба було “провести” рішення по парковках. Його доповідати мав одіозний начальник управління транспорту Ігор Мединський. Спочатку він розвеселив виконком, принісши “передачу”. А вже далі переляканий рухівець нагадував на засіданні “Промокашку” з “Місця зустрічі змінити не можна”. Але не такого фраєрського, коли Шарапова завели до хати Горбатого, а такого переляканого, глуховато-дурнуватого, якого витягали з підвалу магазину. Сергія Надала гримуча суміш ввічливості і тупості бісила, а коли Мединський не зрозумів, що від нього хочуть, мер кинув йому документи. Не в обличчя, а щоб перелякано-безпорадний чиновник прочитав питання, яке доповідає. З допомогою заступників головний транспортник міста ледве справився зі школярським завданням – прочитав потрібний текст. Сформулювати ж рішення він так і не зумів. Мер Тернополя розізлився і заявив чиновнику, що рішення йому напишуть, якщо він такий глухий і не чує що його запитують. Про особливості конкурсу з проведення паркувань у Тернополі – читайте згодом.

А щодо засідання виконкому, то питань там розглядали цікавих чимало: доповідала керівник прес-служби Катерина Калуш. Її досягнення можна переглянути на відео. Чиновниці бракує лише фотоапарату для повного щастя. Напевно, фотокорів “Дубельтівки”, які супроводжують свободівців-чиновників, їй замало.

47 сотих землі виконком віддав центрі міста, на вулиці Крушельницької, під парковку міфічному інвестору.. Не дав мер із заступниками погодження на ремонт труби в “Тернопільтеплокомуненерго” за 550 тисяч гривень. Чому не дав? Бо не надали кошторис. Правда, вчора ввечері тепловики і без згоди виконкому почали ремонт, Чому? Бо погода осіння не чекає.

Приємно здивував мер, який не чекає закінчення року, а вже вивчає ситуацію із недобором податків до міського бюджету. Для цього на виконком запросили одного із заступників начальника тернопільської податкової. Спочатку в податківця не збігались цифри. Заважала йому порузумітися з мером заступниця з фінансових питань Вікторія Остапчук. Блондинка розказувала, що в Тернополі за цей рік втратило роботу лише 300 краян. З даних податківця випливало, що лише в економічному університеті “зекономили” на зарплаті, а відповідно на податках, що наповнюють бюджет Тернополя на 1 мільйон гривень! Приємно, що столична влада згадала про стратегічні підприєства “оборонки” – Сатурн і Оріон. Наразі вони вже завантажені роботою і керівники пообіцяли сплатити податкові заборгованості.

Під час Майдану Сергій Надал в ефірі телеканалу 1+1 мав “діалог” з харківським мером. Тоді всі “прихвостні мерії” подавали, як Сергій Віталійович інтелігентно виглядає. Час змінює людей… Можливо, вже незабаром у стінах Тернопільської міської ради ми почуємо і не таке ….

 

Водії маршруток вважають себе царями і богами

У Тернополі покажуть ландшафти і грунти