Як прокурор вирішив підтримати родинний бізнес і знищити конкурента

Поділитися

Прокуратура Кременецького району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженню, розпочатому за фактом незаконного видобування надр на території родовища «Соколина гора», розташованого на території Дунаївської сільської ради Кременецького району. Так, під час виїзду на родовище «Соколина гора» встановлено, що місцеве підприємство, у якого спеціальний дозвіл на користування надрами на видобування вапняків та пісковиків анульований, продовжувало незаконно видобувати надра, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області

Джерела “ПРО ВСЕ” розповіли, що насправді йдеться про те, щоб “задавити” конкурента, який мав донедавнього часу усю документацію. Через зміни у законодавстві, видобувачу необхідно було внести зміни в документацію: своє погодження “перепогодити” в обласній раді. Проте, в найвищому законодавчому органі з надрободувача стали вимагати 250 тисяч гривень. Підприємець вирішив не давати хабар, а працювати з каменем, якого видубув у попередні роки.

Це явно не влаштовувало бізнесовців, які нібито мають родинні стосунки з природоохоронним прокурором і видобувають камінь поруч із “Соколиною горою”. Але вже без жодних документів.

Оскільки “підприємець з документами” відмовився працювати з “прокурорським дахом” за даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення підприємством кримінального правопорушення за ч.1 ст. 240 КК України (порушення правил охорони та використання надр).

Ось такі сумні пироги.

Детальніше “ПРО ВСЕ” розповість згодом.

 

Ультиматум Кличка призвів до втрати Криму?

Суд засудив екс-керівника територіального центру служби соціального обслуговування населення до 2 років позбавлення волі