12 листопада у Тернополі перебуватиме Ада Роговцева

Поділитися

Ада Роговцева — жива легенда української сцени — після вимушеної театральної перерви (у рідній країні) останнім часом знову і знову втішає шанувальників свого яскравого таланту. 12 листопада тернопільські шанувальники таланту великої актриси зможуть насолодитися її грою у виставі “Будьте як вдома”.
Вибір драматургії — закономірний як для актриси, так і для режисера, доньки Ади Миколаївни — Катерини Степанкової, учениці Романа Віктюка та Петра Тодоровського. Адже п’єса Жан-Марі Шевре «Squat» (в українській сценічній версії — «Будьте як вдома») досить відома у Європі. У 2000-му автор отримав за свій твір спеціальну премію ООН. Він був також номінований на вищу театральну нагороду Франції — премію «Мольєр» саме за цю історію.
Тема міжнаціональних відносин сьогодні особливо хвилює світ. Це також тема єдиного Дому, яким врешті і має стати як для кожного з нас, так і для персонажів конкретної п’єси наш досить обмежений «земний простір». Простір, який для одних окреслюється державними кордонами. А для інших — стінами парижської оселі, де й мешкають герої вистави, вирішуючи свої то складні, то «прості» людські взаємини. Пара молодих емігрантів — араб Самір та полячка Бася — випадково опиняються у великій квартирі у центрі Парижу. Так само випадково в їх життя входять дві літні французькі леді — Жанн і Марівонн… Останню й грає у виставі Ада Миколаївна Роговцева. Зіткнення двох світів, поєдинки різних ментальностей, взаємодія контрасних характерів — саме у цьому «пружина» цієї комедійної й одночасно драматичної сповіді, яка вже схвилювала київських театралів.
Таку ж сердечну щирість подарують любителям театру з різних українських міст — в рамках гастрольного туру — і всі учасники цього театрального сімейного проекту. В одній з головних ролей — Ахтем Сейталбаєв (він у ролі араба Саміра), на сьогодні найяскравіша молода зірка столичної театральної сцени. Ахтем з величезним успіхом грає у виставах Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, Національного театру імені Лесі Українки; досить вдало дебютував як кінорежисер (фільм «Че Гевара» з Валентином Гартом у головній ролі).
У виставі «Будьте, як вдома» також зайняті провідні актори київських театрів: Галина Корнєєва, Катерина Гулякова, Ольга Лук’яненко, Світлана Орліченко, Віталій Салій, Арно Тсембенгой. Художник спектаклю — Тарас Ткаченко, хореограф — Олексій Скляренко.
— У нашому складному й тривожному світі, у світі прагматичних гравців-чоловіків, здається, й лишилась одна-єдина надія – надія на жінку та сподівання на матір як берегиню нашої великої сім’ї, — говорить Ада Миколаївна Роговцева напередодні гастрольного туру. – Це надія саме на мудрість матері. На її жіночу інтуїцію та сердечність. Лише мати може зібрати до єдиної сім’ї – за одним столом – всіх своїх дітей, які останнім часом чомусь заблукали…

У Тернополі оновлюють ще один спортивний майданчик

Нардеп Апостол розповів як фальсифікували вибори на Тернопільщині (відео)