“Лебедина колегія” губернатора Сиротюка: гірше не буває (відео)

Поділитися

29 жовтня голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк провів, напевно, останню колегію. Знаючи результати провальної виборчої кампанії “Свободи”, ба більше, навіть не беручи участі в цьому шоу-списку, Сиротюк реально розуміє, що його “пісня” завершується. І розглядаючи питання стану виконання обласного бюджету 2014 року за 9 місяців стало зрозуміло, що ніякого позитивного зрушення, як він обіцяв у перший тиждень після свого призначення, не відбулося. І ніби з цифрами все “гладко” – бюджет перевиконано на 101,7%, але реально нічого не зроблено. Сиротюк, не маючи елементарного досвіду, пішов на поводу старих бюрократів, які переконали його скорочувати по максимуму бюджетні витрати економлячи на якості, замість пошуку ефективних сучасних підходів. Хіба це діло – скорочувати кількість ліжок по лікарнях? А Сиротюк на колегії мовчить, коли керівник старої формації – директор департаменту фінансів ОДА Степан Скибиляк доводить про необхідність скоротити 565 ліжок. І це після ганебної “медичної” реформи у нашому краї, коли закрили все, що могли! Зрозуміло, що не від доброго життя на Тернопільщині кожна п’ята школа малокомплектна. Проте, “збивати” класи, залишаючи педагогів без роботи хіба це вихід? Про якість освіти у таких “солянках” й годі говорити.

Повним невігласом показав себе керівник області на одній з серпневих колегій, коли трусився за великий приватний бізнес, щоб був з газом, і вимагав економити на опаленні для людей, подачі тепла і гарячої води. Цього разу Сиротюк заявив, що кілька десятків надрокористувачів офіційно працевлаштували робітників. І це при тому, що сотні кар’єрів як працювали незаконно, так і працюють! Виявлені громадськими активістами “космічні масштаби” розробок і видобутку каменю виявились поза увагою прокуратури. Затриманому порушнику дали 100 гривень штрафу, а 40 тонн видобутого там каменю просто зникло. У справі, яку ведуть правоохоронці Бучача досі є лишень ОДНА ЗАЯВА ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ! І ВСЕ!!!

Під час розгляду питання про діяльність Центрів надання адміністративних послуг в області, губернатор не зумів вивести ладу і мусів привселюдно ледь не мирити різні служби і керівників районів. Чому за стільки часу не виробленого елементарної координації служб, що виникає така плутанина і скандали?

А питання про стан і перспективи будівельної галузі області продемонстрував повну неспроможність нашої влади навіть елементарно проаналізувати ситуацію. З доповідей чиновників вимальовується , що в нас нічого не будується. У Монастириському районі нібито за рік – жодної будови! А кафешки, готелі, магазинчики та інший приватний бізнес – з Духа Святого взялися! Як взагалі чинуші можуть говорити про якісь перспективи, якщо це приватні компанії за кошти приватного капіталу працюють? Найсмішніше, що на заслуховування цього питання на колегію не запросили навіть керівників найбільших будівельних компаній! Професіоналам своєї справи не дали слова! Про який серйозний рівень аналізу чинушами можна говорити?


Губернатору Тернопільщини важливіші показники на папері, ніж люди з Майдану (відео)

***

Вже з космосу видно, як на Тернопільщини незаконно видобувають корисні копалини

***

На “браконьєрському ринку” корисних копалин Тернопільщини нічого не змінилось

Сьогодні “відьомська ніч” – Хелловін

Багатогранний світ любові та мистецтва Валентини Семеняк-Штангей