П’ятирічна дівчинка, яка загубилась у лісі, йшла всю ніч до рідного села

Поділитися

Всю ніч на Теребовлянщині, у місцевих лісах, селяни разом з рятувальниками шукали 5-ти річну Лису Тетяну. Дівчинка загубилась під вечір, о 17 годині 30 хвилин у буданівському лісництві. Разом з батьками дитина ходить по гриби з 2 років. Тато й мама того дня взяли з собою найстаршу дитину, яка вчиться вже в інституті і двох неповнолітніх – півторарічне дитя і 5-ти річну доню, яка, власне й загубилася. По гриби сім’я приїхала на підводі. Тато з дітьми збирав і приносив гриби до воза, а мама перебирала. Під вечір, вже дозбируючи останнє відро, батько сказав Тетянці йти до мами, бо вже похолодало і треба скоро їхати. Дитина послухала тата і пішла помаленьку до воза. За 10 хвилин підійшов до жінки і дітей й батько.

– А де Тетянка,- запитала матір, побачивши одного чоловіка.

Дві години родина разом з кумом, який теж з ними збирав гриби, шукали Таню. Зрозумівши, що не можуть знайти доньку, звернулись до правоохоронців.

До пошуків загубленої Тетянки Лисої підключились не лише правоохоронці, працівники МНС, але й громади сусідніх сіл Могильниця, Слобідка, Буданів, Ласківці, Долини, Вербівці та інші. Місцевий підприємець Роман Когут організував для пошуківців чай, можливість перекусити. Він й залучив до пошуків народного депутата Михайла Апостола. Нардеп розповів журналісту “ПРО ВСЕ”, що був приємно здивований організованістю людей у таку скрутну годину. Всі державні служби працювали на совість. Лише о четвертій ранку зморені люди призупинили пошук, а перепочивши дві години відновили пошуки.

Особливо допомагав у пошуку дитини тепловізор, який вночі дозволяв бачити все, мов на долоні. Зранку, коли пошуки відновились, під’їхали рятувальники з Тернополя, їхнє обласне керівництво. Тоді почали прочісувати ще ретельніше, квадрат за квадратом. Люди приємно відзначили, що разом з ними веде пошуки у народний депутат.

-То лише на Теребовлянщині такий народний депутат, який з усіма може всю ніч шукати дитя по лісі,- підбадьорювали люди, жартуючи на політичну тематику.

Знайшлася дитина вранці. Вона всю ніч йшла найважчим, непрохідним шляхом навіть для воза. 5-річна Тетянка прийшла десь до 6 кілометрів і надранок дійшла у рідне село Могильниця, у першу хату в селі. Як дитина не замерзла – дивуються дорослі, які добряче закутувались, шукаючи маленьку пропажу.

Подробиці вчорашньої резонансної аварії вражають

На Луганщині загинув тернопільський фотокореспондент і боєць “Айдару” Віктор Гурняк