Сьогодні у Тернополі відбулася акція під СБУ для маніпуляції громадською думкою?

Поділитися

Сьогодні у Тернополі, близько 10 години ранку відбулася акція пікетування приміщення місцевої Служби Безпеки України. Перед акцією журналісти цікавились один в одного, що то за такі дивні діячі знайшлися в Тернополі, що захищають одіозний клан Юликів, зокрема найстаршого представника – Івана Юлика, екс-голову тернопільського обласного управління СБУ , якого днями звільнив Президент України Петро Порошенко.

За кілька хвилин виявилось, що це перш за все громадська організація “Автомайдан Тернопіль” під керівництвом Дмитра Гайдуцького. Саме представник цієї організації – Роман Саган, як заступник керівника ГО “Автомайдан Тернопіль”, працює радником у скандально відомого керівника обласної Служби автомобільних доріг Богдана Юлика, сина екс-глави СБУ на Тернопільщині. 

Саме Саган мав би контролювати від громадськості закупівлі ремонтних матеріалів, моніторити прозорість роботи дорожників, якість, відповідність цін ринковим і т.п., але насправді запам’ятався громадськості лише тим, що кивав головою в так побрехеньок керівника обласної Служби автомобільних доріг. Хіба це функція громадського контролю? Про те, чим саме”заткнули” рота автомайданівцям – говорити не будемо, проте зрозуміло, що сьогодні так звані активісти   “відсапували” під СБУ Юликам. Зрозуміло, що без підтримки у спецслужб, Юлик-молодший не зможе провернути жодних операцій з мільйонними ремонтами доріг.

У Тернопільській області вже давно говорять,  що так званим громадським активістам “засліпило” і вони не бачили протягом року неякісних ремонтів доріг в області, засилля 8 приватних компаній, які освоїли 150 мільйонів гривень на ремонті доріг в цьому році, а єдиний державний асфальтобетонний завод у Деренівці працював повноцінно у цьому році лише кілька днів. Тому не дивно, чому журналісти не бачили вчора “автомайданівців” з простими працівниками облавтодору і районних філій, яким заборгували зарплату вже за 4 місяці!

Щодо факту, що “автомайданівці” безкоштовно отримали офіс в комунальному закладі – Українському домі “Перемога”, стає зрозуміло, якому ще “святому” без пагонів у Тернополі вони “моляться”. Кажуть, що під час штурму мерії бойовиками “Араксу”, автомайданівці стояли напоготові, щоб захистити мера в кабінеті.

До маніпулятивної акції під СБУ приєдналися також Самооборона Тернопільщини, ГС “Українська Спілка Автомайдан, Молодіжний Національний Конгрес (підконтрольна організація Івана Ковалика про якого пишемо нижче).

 Сірий кардинал Самооборони Тернопільщини – Юрій Моргун продемонстрував якось свою дивну “прихильність” до СБУ, коли на засіданні ЯДРА вимагав лише спецслужбі віддати “синю автівку”. Про перипетії на Борщівщині, у Більче-Золотому, що “це територія Самооборони”, злив інформації спецслужбами саме чомусь “самооборонівцям”, ми розповімо у наступних публікаціях. Про фінансування кандидата у нардепи від Самооборони Івана Ковалика далекого від криштальної чистоти діячем, й говорити не приходиться. У Тернополі кажуть, що Заставний спеціально підіграв Кайді, підтримавши непрохідного, але амбіційного і ніякого Ковалика. У 2006 році  аналогічно підіграв Заставному на виборах мера Василь Деревляний, висунувши не розкрученого Івана Крисака.

Що ж до самої акції, то на початку до присутніх вийшов заступник голови СБУ. Лідер одного з осколків автомайдану на Тернопільщині Дмитро Гайдуцький заявив, що вони не мають нічого проти новопризначеного Порошенком керівника СБУ з особистих мотивів. Мовляв, хоче – хай працює на Рівненщині, але на Тернопільщині має бути Юлик. Аргументували це тим, що Іван Юлик пройшов громадське обговорення, допомагав з АТО, консультував активістів, відгукувався на їхні пропозиції. Насправді жодних громадських обговорень щодо призначення Івана Юлика не було. Ні час, коли це було, ні місце проведення Дмитро Гайдуцький не пригадав на запитання журналіста “ПРО ВСЕ”. Цю ж інформацію нам підтвердили у другому “Автомайдані”, який діє у Тернополі, але має “приставку” всеукраїнське об’єднання.

За інформацією “ПРО ВСЕ”, лише керівник тернопільської міліції Василь Облещук пройшов громадське обговорення перед призначення. Навіть губернатор Сиротюк поставив громадськість Тернопільщини перед фактом, що його вже призначили. Про обласного прокурора Гулкевича смішно згадувати: у Бучачі він розганяв Євромайдан і судився з активістами, а в столиці Кайда з Махніцьким “навішали” який він патріот. Прокурор, якому обійшлась посада у 400 тисяч зелених президентів, не змінений лише через те, що ніхто інший не готовий занести “чемоданчик” з купюрами.

Заступник глави СБУ в області пообіцяв “акторам Юлика” передати їхню заяву голові СБУ Наливайченку.Потім виявилось, що “писульку” скинули лише факсом до столиці. В облдержадміністрації повідомили, що до автомайданівців не приїде губернатор, якого, як відомо, також “засліпила” якість ремонтів, бо він перебуває з робочим візитом в районах.

Дмитро Гайдуцький пообіцяв, що це лише попереджувальна акція. У наступні дні автомайданівці будуть своєрідно блокувати СБУ: не пустять на робоче місце новопризначеного керівника. Всі інші “есбеушники” зможуть безперешкодно працювати. Стояти обіцяють до перемоги, але як виглядає новопризначений точно не мають поняття, оскільки навіть не відають, як Захарця Володимира Леонідовича по-батькові. Можливо, Юлик знайде по-своїх каналах фото і роздрукує  масовці, яку керівники автомайдану “використовують в темну”. В інтернеті фото нового керівника нашої спецслужби наразі відсутнє.

Р.S.

На жаль, відеозапис подій під СБУ можна лише переглянути. Чомусь під центральним входом весь запис “оглух”, хоча буквально у 20 метрах, під час запису приїзду юликових автомайданівців звук писався чітко.




На щастя, стрімер телеканалу ЗІК Андрій Орляк проводив пряму трансляцію і частково записав відео з цієї події.

 

Посвятили церкву, яка нещодавно перейшла у Київський патріархат

Іван Стойко: “Прийняття закону про визнання ОУН-УПА воюючою стороною стало б найдієвішою ідеологічною зброєю проти Путіна”