У Микулинцях голова дільничної виборчої комісії разом із заступником побили міліціонера

Поділитися

Голова дільничної виборчої комісії на меншій виборчій дільниці у Микулинцях, який представляє кандидата у народні депутати Миколу Люшняката, та його заступник нанесли тілесні ушкодження співробітнику міліції, який забезпечував громадський порядок та охорону виборчої документації. Усе це трапилося на дільниці у селищі Микулинці, Теребовлянського району.

Про те, що правоохоронець отримав численні травми, співробітників Теребовлянського райвідділу міліції повідомили лікарі бригади швидкої медичної допомоги.

У 34-річного потерпілого медики діагностували гематому обличчя, забійну травму носа та інші тілесні ушкодження. На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу.

Як з’ясувалося, потерпілий 24 жовтня заступив на охорону виборчої дільниці, яка розташована на території ВАТ «Булат» у смт. Микулинці.

Спочатку працівник міліції разом з головою та заступником ДВК отримали на Теребовлянській окружній виборчій дільниці усю виборчу документацію.

MVS_3176 MVS_3178У Микулинці повернулися близько опівночі. Голова, заступник та члени ДВК залишили виборчі бюлетені та іншу виборчу документацію на столі, не порахувавши бюлетені та не помістивши їх у сейф (металеву шафу), як цього вимагає Закон. Старший лейтенант міліції зробив зауваження голові та його заступнику щодо неналежного зберігання ними бюлетенів, згідно частини 3 статті 84 Закону України «Про вибори народних депутатів».
Останні на зауваження не відреагували та покинули приміщення дільниці, залишивши напризволяще виборчу документацію.

Працівник міліції, згідно своїх службових обов’язків та інструкції, повідомив про даний факт в чергову частину райвідділу, а ті в свою чергу поінформували окружну виборчу комісію.

Через деякий час голова комісії та його заступник повернулися на виборчу дільницю. Із словами «ти нас здав» вони накинулися на працівника міліції з кулаками. Чоловік не очікував такої реакції зі сторони своїх односельчан.

За попередніми даними, 44-річний голова, який працює дерматологом у Теребовлі, та його заступник перебували напідпитку. Вони, незважаючи на численні прохання працівників міліції, категорично відмовилися проходити освідчення на ступінь алкоголю в крові.

Поводилися підозрювані агресивно, нецензурно висловлювалися вони до представників окружної виборчої комісії, які прибули на місце події та правоохоронців.

До слова, заступник голови виборчої комісії раніше вже мав проблеми із Законом – був судимий за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 ККУ – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Виборча дільниця, де трапився інцидент, працює в штатному режим. Голову – Павла Борисовича та заступника комісії замінили іншими працівниками. Виборча документація знаходиться під охороною співробітників міліції.

“Перший Театр Мильних Бульбашок” завітає до Тернополя 6 листопада

Волонтер і старшина запасу рятує товариша