Військові комісари Тернопільщини в зоні АТО

Поділитися

Військові комісари районних військкоматів Тернопільщини виконують бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції на територіях Луганської і Донецької областях. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки Тернопільського обласного військового комісара полковник Володимир Катинський. Він зазначив, що військові комісари захищають Вітчизну на командних посадах у бойових військових частинах Збройних Сил України.

— У районі АТО виконували завдання два з одинадцяти районних військових комісарів області на посадах командира мінометної батареї та начальника штабу батальйону однієї з бойових військових частин української армії. Щоправда, на даний момент один із військових комісарів перебуває на реабілітації після медичного лікування. Він був поранений під час виходу його підрозділу з Іловайського котла. У цього офіцера дотепер залишається осколок поблизу хребта, українські лікарі побоюються його витягнути щоб не пошкодити життєвоважливі органи, — наголосив полковник Володимир Катинський

Решта військових комісарів Тернопільщини найближчим часом планується увільнити від займаних посад та будуть зараховані у розпорядження командувача Сухопутних військ Збройних Сил України.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству оборони направити в район проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях військових комісарів районів, міст та областей.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

За утримання будинків та прибудинкових територій тернополянам доведеться платити більше

У Тернополі – листопад