Як тернопільські студенти “взули” політиків з “Самопоміч” (відео)

Поділитися

Через наявність Романа Заставного у списках “Народного фронту”, чимало тернополян обирають інші політичні партії, які б підтримати 26 жовтня, хоча, звісно, хотіли б допомогти Яценюку залишитись прем’єр, як про це йдеться у рекламі.  Звичайно, про вибір на користь ляшків, порошенків чи свободівців не йдеться. Натішились люди. Основний розподіл йде між “Громадянською позицією” Анатолія Гриценка та “Самопоміччю” Андрія Садового. Представники останньої сили завітали вчора до Тернополя. На прес-конференції Ганна Гопко з колегами ще більш-менш трималися: завчені фрази, прості меседжі, зірка АТО Семен Семенченко і зустріч з пресою більш-менш вдалася. На нестандартне питання про те, чи розподілили в списку “Самопомічі” нардепів по територіальному принципу, не змогли відповісти, бо навіть не намагались зрозуміти. Послали до мажоритарника. На жаль, підтриманий цією партією Тарас Пастух не те що не пройде, його смішно серйозно обговорювати. Просто виходить, проголосувавши за список “Самопомічі”, але не маючи мажоритарника-переможця, тернополяни змушені будуть звертатися до депутата іншої політичної сили, що є безвідповідально по відношенню до своїх виборців. Не зрозуміло також як Ганна Гопко з колегами збирається захистити  результат волевиявлення українців. Дівчина, про яку йде хороша слава Україною, просить волонтерів прийти спостерігачами. Закликають вони також членів виборчих комісій бути чесними, якщо у них вкрадуть перемогу і не пустять до Верховної Ради – звертатись до суду. Головне – як контролюватимуть підрахунок голосів, чи мають своїх спостерігачів на кожній дільниці, о котрій годині оголосять свій результат – не повідомляли. Згадали лише про екзіт-поли. Мовляв, коли дані не збігатимуться, ми наробимо шуму.

Автору цих рядків, який симпатизує політичній силі Садового, що цього вкрай мало для переконливої перемоги.

Іномарки політиків, які приїхали презентувати
Іномарки політиків, які приїхали презентувати “Самопоміч”, фото Івана Омеляна (2 шт.)

Після спілкування з пресою, відбулася зустріч з тернополянами. Правда, організували її доволі своєрідно: наклали на інший захід -“Студентська доба”, який також проходив у залі Українського дому “Перемога”. Напевно, організатори переживали, що прийде мало людей. І дійсно, з не студентів, у залі назбиралось може два десятки старших тернополян, яких можна було б розмістити в один ряд. Ці виборці явно симпатизували політикам. Зовсім інша ситуація склалася з молодими людьми,  яких було в залі 90%. Студенти віднеслися своєрідно до приїжджих політиків – почали задавати критичні питання, бо зрозуміли, що їх використовують як масовку.

10734191_953952227953933_6763763552060281628_nПісля короткого виступу Ганни Гопко, №1 в списку “Самопомочі”, слово взяв Семен Семенченко, командир батальйону “Донбас”, формально №2, але насправді зірка першої величини. Він говорив патріотичні речі, його підтримували усі присутні. Образ Семенченка вдало доповнював костюм під війському форму. Єдине, що різалось в очі – замшеві черевики, які виглядали надто гламурними..

Присутні хотіли задати йому запитання, які сьогодні активно мусоляться в пресі, але організатори зустрічі терміново забрали Семенченка на стадіон, де тривав концерт їхньої політичної сили. Мовляв, там збирають кошти для солдатів з АТО і присутність героя дозволить більше це зробити. Таке пояснення явно не сподобалось продвинутим студентам, які почали задавати критично-провокаційні запитання. Мовляв, можна продати одну з дорогих елітних іномарок, на яких приїхали політики. Після цих зауваг Ганна Гопко занервувала. Її колега обізвав дівчину і юнаків, які питали критичні речі, провокаторами. Залу це не дуже сподобалось. Політики з переляку встали, нібито продемонструвати повагу до зали. Градус напруги зростав, дехто з них навіть роздягнувся. Один із студентів закликав політиків ставитись до присутніх з повагою, це його друзі, тут тривала їхня акція і політики самі вклинились. Весь зал зайшовся оплесками”студенту-ботаніку”. Проте, Гопко так і не в’їхала в тему, і на своїй хвилі почала переконувати присутніх, що вони неуки. Мовляв, тут такі звізди приїхали… Ганя робила екскурсію віце-президенту США, а чого  досягли ви? Хто знає вільно англійську мову? Піднялось до десяти рук. Номер один “Самопомічі” ледь не танцювала радісно. Почала “впарювати” про вільні світові онлайн-університети, де безкоштовно читають лекції Нобелівські лауреати. Студенти вирішили не терпіти це нахабство  і попросили політиків забратися геть.

Вже в кулуарах усі політики зрозуміли, окрім Ганни Гопко, що їх підвів організатор-партієць, який наклав їхню зустріч на акцію студентів. Більше того, один із політиків, яких обламали наші студенти, Віктор Кривенко вибачився за такий прокол в організації, пообіцяв, що за цю годину оренди залу вони компенсують кошти.

А в кулуарах Ганна Гопко ще з пів години спілкувалась зі своїми фанатами. Її ледь-ледь забрали на ефір місцевого телеканалу, де критичних питань вже не задавали.


Особливо прикольно було спостерігати студентам за тим, як юні політики почали підтягувати райтузи, зачісуватись і т.п.





У Тернополі – листопад

Після трудового перевиховання в “Айдарі” хлопці з Сєвєродонецька, що вивішували на балкон російський триколор, вивчили гімн України й стали поважати свою країну