Студентка ТДМУ взяла участь у Всеукраїнській молодіжній асамблеї Товариства «Червоний хрест»

Поділитися

IV Національна молодіжна асамблея Товариства «Червоний хрест» відбулася в Яремче 12-17 листопада під гаслом «Стань героєм. Врятуй життя». На цю подію запросили молодіжних лідерів організації з метою інтегрувати їх у роботу за новими напрямками. Організували асамблею Національний комітет Товариства «Червоний хрест України» та Івано-Франківська обласна організація та комісія з питань волонтерства і молодіжної політики Товариства «Червоний хрест України». Учасниками заходу стали волонтери «Червоного Хреста» з усіх регіонів України та представники Міжнародного Комітету «Червоного Хреста», Міжнародної Федерації «Червоного Хреста», Організації Об’єднаних Націй і Датського Червоного Хреста.

Тернопіль представляла студентка 5 курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Ірина Рондяк.
«Ми мали змогу ознайомитися з основами психосоціальної підтримки, навчились вправам зняття власної напруги, які допомагають уникнути психологічного вигорання. Також для нас провели тренінг з волонтерського менеджменту. Не менш цікавим був блок занять щодо міжнародного гуманітарного права та захисту символіки.
Представник Міжнародного Комітету «Червоного Хреста» Раффаелло Мюллер розповів про дотримання норм гуманітарного права під час збройних конфліктів на території Україні сьогодні, про участь загону першої допомоги Червоного Хреста в збройних конфліктах, їхні права, обов’язки та захист», – розповіла Ірина Рондяк.
Нагадаємо, що Ірина очолює загін волонтерів з надання першої медичної допомоги при Товаристві «Червоний хрест» у Тернополі. Цей добровольчий підрозділ складається із студентів ТДМУ.
Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

На Тарнавського, 8 оновили усі вхідні дашки

0

Волонтер Вільма Валюкєвічене: «Моя душа більше в Україні, ніж у Литві»