У Тернополі влада затіяла аферу з гаражами і землею

Поділитися

Вчора відбулось сесійне засідання Тернопільської міської ради. На сесії я підняв три питання:

1. скасувати рішення міської ради щодо відведення земельної ділянки в парку Національного відродження для будівництва готелю. Реакції мера не було -буду діяти ;

2. роз’яснити людям, які є власниками гаражів в ГАРАЖНИХ КООПЕРАТИВАХ, про недоцільність приватизації землі під існуючими гаражами . Це затратно в коштах , офіційна вартість більше 2000грн.(може є ще і окремі подячні суми-не знаю???) і на цю процедуру буде затрачено багато часу і сил.
Я депутатам і міському голові дав два розрахунки оплати за користування землею – на ту схему , яку запровадила влада міста і на мою пропозицію. Моя полягає в тому , щоб міська рада ПЕРЕДАЛА БЕЗОПЛАТНО всю землю , як передбачено статтею 41 Земельного Кодексу України у власність гаражного кооперативу !!! Ті гаражні кооперативи (а їх більшість), які мають договори оренди землі , з привоєним кадастровим номером ділянки та зареєстровані речові права в органах юстиції – можуть через рішення міської ради швидко (за місяць) і БЕЗПЛАТНО (!!!) отримати у власність земельну ділянку.
Міська влада навпаки запропонувала кожному власнику гаража оформити індивідуально право власника на землю лише під гаражем. За цю роботу , наприклад всі члени гаражного кооперативу Кенотрон разом заплатять приватній фірмі , яка розробляє технічну документацію – більше 1 млн.грн..Для чого??? Може хтось з кимось має поділитись ??? У моєму випадку -передача відбувається БЕЗОПЛАТНО!!!
Згідно моєї пропозиції земля передається ВСЯ!!! Згідно пропозиції влади міста передається лише земля під гаражем . А проїзди? Коли і як передадуть? А вони займають в Кенотроні більше 50% загальної площі землі кооперативу.Як буде проводитись оплата за землю за проїзди-згідно пропозицій влади??? Прошу врахувати, що ставка земельного податку у три рази менша за ставку оренди землі!!!
Ставлю владі питання: чи несе якись ризик людина, яка ОФОРМИЛА право власності на свій гараж , а гаражний кооператив (членом якого є кожен власник гаража) буде власником всієї землі??? Даю відповідь-ЖОДНОГО РИЗИКУ!!!
Чому закрутили цю АФЕРУ? Вважаю, що хтось таки хоче щось отримати з отого одного мільйона, а десь сума буде і більшою.
Як цю проблему вирішити? Пропоную негайно проводити збори гаражних кооперативі і людям все пояснити.Голова кооперативу -повинен терміново подати звернення в міську раду для отримання державного акту на ВСЮ землю !!! Робити потрібно самим, бо не вірю,що влада змінить свої підходи;

3.розміщати на сайті міської ради інформацію про те, як голосував депутат по кожному питанню, адже з моменту запровадження для голосування електронної системи Рада стало не зрозуміло, як голосує депутат. У 2013році на спільну мою пропозицію , а також депутатів Вітвіцького О. і Юрика Т. було внесено зміни до Регламенту , які забезпечили оприлюднення на сайті міської ради інформації про те, як голосував депутат по кожному питанню. Однак влада розміщує лише результати голосувань по прийнятих рішення. А чому не по всіх, як це передбачає регламент?
Для прикладу вчора “завалили” прийняття близько десяти рішень , щодо продовження договорів оренди землі (по 2-3 кв.м) фірмі Торгпреса. Півроку назад аналогічно “завалили” 10 рішень по фірмі Інтерпреса. І в першому і в другому випадку рішення підтримували лише 7-12 депутатів. Решту були проти. Чим керувались? Думаю громаді знати цікаво, хто і як голосував.
Для чого влада давить на мозолі підприємців ? Перерозподіляє ринок чи це ОЗНАКА КОРУПЦІЇ???
Я вчора вимагав від мера забезпечитина сайті міської ради всю інформацію про хід голосування. Через 3-5 днів заглянемо на сайт ради і подивимось чи контролює міський голова роботу чиновників???

Петро Ландяк, депутат Тернопільської міської ради

Цікаві факти про святого Миколая

“SOS!” українському християнству