Чи буде нардеп Михайло Головко захищати міжнародного злочинця?

Поділитися

Вчора Інтерпол оголосив у розшук одного з власників агрохолдингу “Мрія” Миколу Гуту, сина аграрного мільярдера Івана Гути. Про це повідомив громадськість нардеп Антон Геращенко, який донедавна був радником міністра внутрішніх справ. Його нинішній колега – народний депутат України Михайло Головко вже показав своє істинне обличчя  ще 17 січня 2013 року, коли тернопільські податківці вилучали документацію аграрного холдингу “Мрія”, а свободівець просто її викрав.

На публікацію “Про все”, нардеп Головко нахабно заявив, що наші журналісти обкурені. Це із тої “парафії”, коли злодій кричить: “Ловіть злодія”. Податківці були шоковані від поведінки Головка, який фломастером намалював собі приймальню в Гусятинському районі. Хлопці в пагонах вирішили показати істинне обличчя брехуна-нардепа і надали “Про все” відеозапис з цих подій.

Після цього Михайло Головко “розчинився” як політик. Десь там по глухих селах півночі Тернопільщини він ще якимось дивом “прорвався до Верховної Ради, але інтелігенція, думаючі краяни не сприймають його взагалі. Та що там старші люди, коли молодь після його показушної  “фотосесії з автоматом” на Сході, оприлюднює у соцмережі “подвиги Головка в області.

Чи довела прокуратура порушену справу проти “нардепа Головка, який збісився”, наразі невідомо.

Чи вибачиться Михайло Головко за брехню про прийом громадян у селі Васильківці Гусятинського району, яке належить до іншого – 166 виборчого округу ( на той час Михайла апостола, а нині – Миколи Люшняка)? Якщо ні, то нехай прозвітує про прийом громадян? Скільки відбулося таких “прийомів”? Хто конкретно приходив і які справи вдалося вирішити? Цікаво, чи сфальшує документацію Головко? Скоріше вдаватиме неграмотного ідіота, який не читав цієї замітки і не бачив відео.

Що ж до повідомлення Антона Геращенка, то воно наступного змісту:”

Мошенник, обманувший украинских и иностранных инвесторов и присвоивший более 100 млн долларов, получил «красную карточку» Интерпола!

По просьбе Министра внутренних дел, Арсена Авакова, хочу проинформировать украинских и зарубежных инвесторов о том, что мошенники обманывающие и обкрадывающие тех, кто хочет вкладывать в Украинскую экономику, – будут найдены и привлечены к ответсвенности в соотвествии с Законом, где бы они не находились!

Сегодня наконец гражданин Г ута, мошенническим путем присвоивший деньги восьми иностранных инвестиционных фондов на общую более 100 миллионов долларов, объявлен в международный розыск по линии Интерпола.

Всего же, по данным следствия, Агрохолдинг «Мрія» и его генеральный директор Гута к августу 2014 года имел перед украинскими и иностранными кредиторами финансовые обязательства в объеме 1,3 млрд долларов. Набрав кредитов, Агрохолдинг «Мрія» объявил о невозможности их погашения.

Тем не менее, в октябре Агрохолдинг получил позитивные результаты аудиторской проверки одной из иностранных аудиторских компаний – как теперь выяснило следствие, на основании фальшивых и подделанных бухгалтерских отчетов.

Когда огорченные кредиторы обратились в правоохранительные органы, денег на счетах фирмы уже не было, а гражданин Гута, по данным пограничников, на личном автомобиле пересек государственную границу Украины и Евросоюза.

Главное следственное управление МВД открыло уголовное производство по подозрению в завладении финансовых средств мошенническим путем в особо крупных размерах.

14.01.2015 гражданин Гута объявлен в государственный розыск,

15.01.2015 Печерский районный суд дал разрешение задержать подозреваемого с целью дальнейшего содержания под стражей,

17.01.2015 МВД передало материалы с просьбой об оглашении в международный розыск в Рабочий аппарат Интерпола.

Сегодня – через 3 дня – гражданин Гута объявлен в международный розыск и имеет «красную карточку» Интерпола.

В настоящее время следственные органы, кроме прочего, направили в суд ходатайство о немедленном наложении ареста на имущество кампаний, которые входили в Агрохолдинг, и готовую продукцию – чтобы не допустить их продажи «по черному» и иметь резерв для возмещения кредиторам хотя бы части убытка.

Следственные действия продолжаются и в отношении остальных сотрудников Агрохолдинга и их причастности к мошенническим схемам.

Министерство внутренних дел и дальше будет делать все необходимое для защиты украинских и иностранных инвесторов.

***

80% групи компаній “Мрія” володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу кіпрською компанією володіє ще одна закордонна структура – HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім’ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Наразі вони є власниками агрохолдингу номінально. Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера “Мрії” – компанії HF Assets Management Limited.

Як повідомлялося, австрійська фінансова група Erste Group звернулася до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Чому Михайло Головко рятував фінансового спонсора Партії Регіонів?

***

Михайло Головко – розбушувався

***

Їх ждуть сім’ї, діти

Волонтерство дозволяє купити будинок?