Відкрите звернення до Президента України Порошенка Петра Олексійовича

Поділитися

Одним із головних чинників, який призвів до «революції гідності», стало беззаконня, яке було характерною рисою діяльності всіх гілок влади у державі, у томі числі силових структур. Після перемоги Майдану у громадян України зажевріла надія на зміни, які зачеплять всі сторони життя, а правоохоронці, прокуратура та суди будуть стояти на захисті інтересів та законності громадян.
На протязі всього 2014 року громадські організації області прагнули реалізувати основні завдання Майдану у правовий спосіб, надсилаючи запити, пропозиції, звернення, йдучи назустріч владним структурам. Але… За пройдений період часу не було абсолютно проведено люстрації у Ваших структурах. На посадах залишилися люди, які були вірними слугами кримінально-державних структур. А продовжуючи свою беззаконну діяльність/ бездіяльність в умовах війни із Росією, вони ставлять нашу державу на межу загибелі.
Яскравим у цьому плані прикладом став «судовий процес» над екс-мером Почаєва Тернопільської області О.Іванюком, який завершився звільненням його від кримінальної відповідальності. У ході слідства були підтасовані матеріали, «благословення» дала прокуратура, а завершила справу суддя: все це у сукупності і дало поштовх до вияву народного гніву, який проявився у «смітниковій» люстрації щодо судді Кременецького районного суду Л.Варневич 16 січня 2015 року.
На протязі останніх пів року з ініціативи громадських організацій у Кременецькому РВ УМВС було порушено ряд кримінальних справ, які просто «провисали». Лише після останніх подій, слідчі, за розпорядженням начальника міліції, змушені були взятися за активне розслідування: сидять до 23.00 та клянуть Народну Раду, Правий сектор, Трудову солідарність та інших громадських активістів.
Тому нищепідписані організації вимагають від Вас:
1. Негайного звільнення від займаних посад всіх осіб, причетних до справи О.Іванюка: слідчих, прокурорів (зауважимо, що слідчому обласної прокуратури Левчуку А., який вів дану справу, уже «довірили» нову резонансну справу щодо трагічного ДТП у місті Шумську) та суддю Л.Варневич. Причому не за власним бажанням, а по статті.
2. Резонансні справи, а саме по екс-меру Почаєва О.Іванюку та ДТП із смертельним наслідком, вчиненого у Шумську, поставити під контроль Генеральної прокуратури з обов’язковим інформуванням громадськості.
3. Негайно направити слідчих із Генпрокуратури та МВС у Тернопільську область для проведення кримінальних проваджень, ініційованих громадськими організаціями області.
4. Звільнити із займаної посади прокурора Кременецького району М.Гібського та начальника РВ УМВС Кременецького району В.Галевича як осіб, які ігнорують виконання своїх прямих обов’язків по дотриманні закону і порядку, а своїми боягузливими та непрофесійними діями під час «смітникової» люстрації у Кременці по суті і спровокували даний сценарій подій.
5. Припинення кримінального провадження по подіях у місті Кременці 16 січня 2015 року, що здійснюється у традиціях недавнього минулого, проти якого і Ви всі боролися.
6. Припинити безглуздий контроль за громадськими діячами зі сторони Ваших структур по місцю їх діяльності та роботи.
7. Зрозуміти, що якщо правоохоронні органи та прокуратура на місцях не припинять співпрацю із криміналом, а громадські діячі стануть жертвами помсти та розбірок, ми найдемо і засоби і силу захистити себе всіма можливими способами.
Ми всі готові діяти і працювати у межах закону, у правовому полі на захист та розвиток своєї держави. Але є одна умова: у правове поле входять підпорядковані Вам структури.
Сподіваємося на Ваше розуміння ситуації, яка склалася, та адекватну реакцію.
26 січня 2015 року
Голова Народної Ради Кременецького району Савчук В.М.
Профспілка Трудова солідарність Штогун П.О.
Лідер Правого сектору Тернопілля Лабайчук В.І.
Громадський діяч Об’єщик А.М.
Депутат Тернопільської міської ради Карпишин Н.І.
Копії надіслані Генеральному прокурору Яремі В.Г., міністру МВС Авакову А.Б., вищій кваліфікаційній комісії суддів

Путин уйдет в 2015-ом

Не всіх дурних війна забрала