Музика світового кіно по-тернопільськи

Поділитися

Колектив Галицького камерного готує для тернополян музику світового кіно.Кіно вважається єдиним мистецтвом, яке здатне поєднувати всі види мистецтва. Очевидно, саме тому на нього працюють люди стількох різних професій, саме тому у його виробництво вкладається стільки зусиль, коштів і часу, саме тому воно й має таку популярність. Пояснити її можна також і тим, що когось у фільмі найбільше приваблює сюжет, когось – симпатична головна героїня чи мужній герой, когось – режисерська робота, а когось і саундтреки, що звучать у стрічці. Музика, яка супроводжує фільми, – особлива історія у царині кінематографу, адже саме вона доповнює відеоряд, насичений із грою акторів та пейзажами з інтер’єрами, на тлі яких відбуваються сценічні дії, особливим настроєм, енергетикою.
Буває так, скажімо, що про фільм, який вигулькнув колись на екрани і щез після прокату, наче мильна бульбашка, вже давно забули, а от музику, яка в ньому звучала, всі пам’ятають. Стається і навпаки, – варто лише прозвучати кільком акордам, як люди відразу називають стрічку, у якій вони їх чули. Отож, знову приходимо до висновку, що музика і кіно – поняття невіддільні, важливі і при цьому дуже особистісні.
Саме музику світового кіно пропонує послухати у новій концертній програмі Муніципальний Галицький камерний оркестр. Своє бачення яскравих, вартих сценічного виконання творів, написаних для кіно, музиканти продемонструють тернополянам та гостям міста 1 березня в Українському Домі «Перемога».
У програмі звучатимуть саундтреки із фільмів, що вже стали класикою світового кінематографу. Зокрема, це любовна тема композитора Ніно Рота «Час для нас» із фільму «Ромео і Джульєтта», який був знятий ще у 1968 році, «Моя пісня» із легендарного кінофільму Чарлі Чапліна «Вогні великого міста», яку, до речі, сам геніальний режисер і актор і написав.
Підготували артисти й кілька сучасних за мелодикою і світобаченням композицій з фільмів, які вийшли в прокат зовсім нещодавно. Скажімо, це «Пірати Карибського моря», «Гаррі Поттер та філософський камінь». А постійні шанувальники творчості колективу однозначно втішаться, почувши у цій також програмі твори, які вже давно полюбились їм у виконанні Галицького камерного. Це такі які як, скажімо, «Самотній пастух» із стрічки Тарантіно «Вбити Білла», мелодія з кінофільму «Професіонал», у якому знімався знаменитий Жан Поль Бельмондо, «Галактика» Генрі Манчіні із тих безкінечних американських «Зоряних воєн» та інші.
«Люблю кіно, коли воно як життя, і люблю життя, коли воно, як кіно», – висловися якось про цей жанр мистецтва один із сучасних філософів-поетів. Але коли все відбувається ще й під хорошу музику, приємніше вдвічі, – може доповнити цей афоризм колектив Муніципального Галицького камерного оркестру під орудою Василя Феленчака, запрошуючи тернополян 1 березня в Український дім «Перемога» на нову програму «Музика світового кіно». Початок концерту о 18-тій годині.

Кухонные комплектующие от ВиЯр: всегда стильные и надежные

Єгипет прийняв Путіна: українцям треба добре думати, куди їхати відпочивати після перемоги над Росією