Картину Пікассо виставлять на продаж за 140 млн доларів

Поділитися

a1353e9a678dАукціонний дім Christie’s виставить на торги картину Пабло Пікассо “Алжирські жінки (Версія «О»)”. Полотно оцінено в 140 млн дол. і, якщо знайде покупця, стане одним з найдорожчих творів мистецтва в історії, передає  Bloomberg.

Картина, яка була написана в 1955 році, буде виставлена на торги в рамках аукціону “Погляд вперед у минуле”, наміченого на 11 травня. Попередній раз вона виставлялася на аукціон у 1997 році в рамках продажу приватної колекції Віктора і Саллі Ганц. Тоді вартість картини склала 31,9 млн дол. Подружжя Ганц в 1956 році придбали полотно у самого художника за 212,5 тис. дол.

На картині, натхненної однойменним полотном Ежена Делакруа, зображена група куртизанок. Пікассо написав п’ятнадцять версій оммажа “Арабським жінкам” Делакруа, позначивши кожну з них окремою літерою алфавіту – від А до О. За словами голови Christie’s Бретта Горві, фінальна “Версія «О»” є кульмінацією та найкращою картиною серії.

Продажі творів імпресіоністів і мистецтва епохи модерну аукціонного дому Christie’s склали в 2014 році більше 1,2 млрд дол. Продажі післявоєнного і сучасного мистецтва за той же період принесли 2,8 млрд дол.

Малюнок Гітлера зняли з торгів

Селін Діон оголосила про повернення на сцену