Малюнок Гітлера зняли з торгів

Поділитися

Американський аукціонний дім Nate D. Sanders зняв з торгів акварельний малюнок Адольфа Гітлера. Як повідомляє The Guardian, представник торгового дому відмовився коментувати причину.

При цьому, двотомник “Моя боротьба” (Мein Кampf) з дарчим підписом фюрера та картка на ім’я Гітлера з поліцейського відділення Венеції, заявлені раніше, будуть виставлені на торги.

Початкова ціна натюрморту становила 30 тис. дол. Розмір картини – 27 на 34 сантиметри. Вона була написана Гітлером в 1912-му, коли йому було 23 роки. На малюнку зображений блакитний керамічний глечик з червоними, помаранчевими і рожевими квітами. Такі роботи, уточнюють організатори аукціону, були невластиві автору, так як в той час він писав в основному пейзажі і картини, що зображують архітектурні споруди.

Гітлер з дитинства був захоплений образотворчим мистецтвом, в юності навіть працював художником, написавши в цілому близько двох тисяч картин. На початку 1900-х років він безуспішно намагався вступити у Віденську художню академію. Кинувши невдалі спроби, майбутній фюрер відправився добровольцем на Першу світову війну, після чого вирішив спробувати себе в політиці.

Порошенко присвоїв Нищуку звання “Народний артист України”

Картину Пікассо виставлять на продаж за 140 млн доларів