На інтернет-сайті «ОLХ» аферисти масово грабують тернополян

Поділитися

Olx_str_600x300Незважаючи на чисельні застереження правоохоронців, довірливі мешканці області продовжують віддавати власні кошти аферистам. До райвідділів міліції області й надалі надходять заяви від громадян про шахрайства, пов’язані з банківськими картками. Мета у всіх шахраїв одна – вивідати реквізити банківських рахунків та швидко зняти готівку.

 Від таких шахрайських дій потерпіла 26-річна жителька Збаразького району. Дівчина на інтернет-сайті «ОLХ» виставила оголошення про продаж весільної сукні. Згодом до неї зателефонував потенційний покупець. Чоловік захотів терміново придбати плаття та попросив повідомити реквізити карток продавця для оплати. Дівчина без жодних пересторог назвала номер картки, а вже через декілька хвилин на її телефон надійшло повідомлення про зняття з рахунку більше п’яти тисяч гривень. Номер, з якого телефонував невідомий, виявився заблокованим. Потерпіла звернулася за допомогою до міліції.

Через надмірну довірливість потерпів і 67-річний мешканець Бучача. Чоловік намагався поповнити рахунок телефону через банківську інтернет-систему «Приват 24». Під час проведення операції на комп’ютер чоловіка надійшло повідомлення з таким змістом: «Шановний клієнт, Ви виграли тисячу гривень, для отримання коштів необхідно вказати реквізити картки та оплатити переказ коштів у сумі 5 гривень».

Пенсіонер вказав усі реквізити та перекинув на вказаний номер телефону гроші. Виграшу він так і не отримав, а з «електронного гаманця» зникло триста гривень. Про шахрайство потерпілий повідомив міліціонерам.

Працівники міліції вже вкотре нагадують громадянам ніколи і нікому не розголошувати банківські реквізити своїх карток, бути уважними у спілкуванні зі сторонніми особами.

Регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково використовуйте її – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію про дії із вашим рахунком.

Якщо ж ви все-таки наважились продати чи купити щось через Інтернет, то для надійності подбайте про окрему банківську картку для розрахунків.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

У Ланівцях зловмисник напав на хлопця та відібрав телефон і 400 гривень

Про що мовчить англомовний прем’єр-міністр Яценюк?