Тернополяни читали «Заповіт» Шевченка на Говерлі 7-ома мовами

Поділитися

DSC_0291 (Копировать)Хлопці з Тернопільського обласного осередку «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» відзначили Шевченківські дні на висоті 2061 м. На Говерлі вони зачитали «Заповіт» англійською, французькою, кримсько-татарською, чеченською, німецькою, іспанською і, звичайно, українською мовами.

«Заповіт» уже удев’яте зібрав сміливих юнаків, що бажають бути сильними духом та міцними тілом. Окрім того, це цікавий спосіб вшанувати пам’ять Кобзаря. Протягом 7-9 березня хлопці мандрували Карпатами. Розпочали сходження у селі Дземброня, шлях пролягав через гору Піп Іван та Чорногірський хребет. Організатор Іван Кізюк зазначив, що це найдовший маршрут до Говерли, де й зачитали «Заповіт» Тараса Григоровича. Екстремальна мандрівка завершилася закриттям у селі Лазевщина.

«Ми читали «Заповіт» Шевченка кримсько-татарською і чеченською мовами, бо з цими народами нас поєднує спільний ворог: вони теж постраждали від московської агресії. Німецькою, французькою, іспанською й англійською, щоб підкреслили, що твори Тараса Григоровича знайомі усьому світові», – зазначив учасник заходу Іван Федоришин.

DSC_0478 DSC_0474 DSC_0392 DSC_0389 DSC_0359 DSC_0350 DSC_0341 DSC_0212 DSC_0099 (Копировать)

Путін помер?

Бесплатные игровые слоты признаны самым востребованным развлечением