За минулу добу телефонні шахраї виманили у двох тернопільських пенсіонерок 14 тисяч гривень

Поділитися

skhemy-moshennichestvaМинулої доби одразу двоє тернополянок потрапили у тенета шахраїв. Обоє потерпілих проживають в одному будинку. 81-річна пенсіонерка віддала зловмисникам 10 тисяч гривень, а 62-річна жінка – 4 тисячі.

Схеми, за якими ошукали жінок, схожі. До обох подзвонили на стаціонарний телефон близько 16 години. Як розповіла правоохоронцям 81-річна пенсіонерка, їй здалося, що до неї телефонує племінник. Жінка перепитала чи це він, назвавши його ім’я. Співрозмовник щось продовжував говорити – що саме, бабуся через проблеми зі слухом не зовсім розчула. Та зрозуміла одне – нібито родичу потрібні терміново гроші. Старенька погодилася допомогти. Віддала незнайомцю, котрий прийшов до неї додому, усі свою заощадження – 10 тисяч гривень.

У 62-річної тернополянки шахраї виманили 4 тисячі гривень. За словами жінки, до неї зателефонував чоловік, голос якого був дуже схожий на її знайомого. Він почав говорити, що став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди і йому загрожує в’язниця. Відтак попросив гроші. Жінка не відмовила. Співрозмовник сказав, що знаходиться у міліції і за грошима до неї додому прийде його товариш. Тернополянка передала 4 тисячі гривень незнайомцю.

Те, що їх ошукали, жінки зрозуміли лише після того, як зв’язалися з тими, кому нібито потрібна була їх допомога. Про факти шахрайств повідомили правоохоронців. Міліціонери розшукують зловмисників і припускають, що до вчинення обох злочинів може бути причетна одна і та ж особа.

Правоохоронці застерігають від подібних випадків телефонних шахрайств. Як правило, зловмисники телефонують навмання і не знають нічого про вас, а потерпілі, підтримуючи з ними розмову, самі видають усю інформацію про себе.

Не варто довіряти телефонним незнайомцям й перш, ніж віддати комусь гроші, варто перевірити отриману інформацію. Будьте обачними. Обов’язково розкажіть своїм близьким, батькам, бабусям, дідусям, які самотньо проживають, про такий вид шахрайств. Застережіть їх не довіряти телефонним незнайомцям.

У разі виникнення непередбачуваних обставин негайно повідомляйте до міліції.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Працівники ДАІ шукають очевидців наїзду на дитину

Двох жителів селища Мельниця-Подільська впіймали на крадіжках