“Гра без правил” – 2+2 і ZIK підготували спільний проект футбольних розслідувань

Поділитися

11148884_471332933019088_1923805410_nУ понеділок, 20 квітня, на телеканалі ZIK відбудеться премʼєра проекту спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» – про тіньові сторони, корупцію в українському футболі. Ця програма – спільний творчий задум телеканалів 2+2 і ZIK.
Як розповів генеральний продюсер телеканалу ZIK Данило Нікуленко, ідея створити такий проект народилася ще взимку й активно обговорювалася під час дружніх зустрічей із спортивною редакцією 2+2. (Власне, ZIK виступає співавтором ідеї та концепції).
Наприкінці минулого року ZIK провів журналістське розслідування про закупівлю 20-ти тисяч м’ячів з Пакистану для дитячо-юнацького футболу. В результаті цієї закупівлі перші особи Федерації Футболу України «поділили» між собою близько $100 000 (через так звані «прокладки» і «фінансові ями»), а юні футболісти зі всієї країни отримали неякісні м’ячі… (http://zik.ua/ua/analytics/2014/12/08/futbolna_mafiya_poukrainsky_547067) Зокрема це і стало поштовхом до задуму та втілення такої програми, як «Гра без правил».
«Маємо усі підстави сподіватися на те, що проект «Гра без правил» буде цікавим для глядачів і рейтинговим для наших телеканалів. Коли йдеться про потребу змін в країні, це стосується усіх сфер. Окрім того, мало що так як спорт об’єднує, – а в Україні мільйони шанувальників футболу. Врешті, саме журналістські розслідування – основа ZIKу, кореспонденти якого готові збирати матеріали для сюжетів, проводити розслідування про футбольне закулісся, зокрема, Західної України. А наявність такого партнера як 2+2 тільки підсилює позиції», – зазначив Данило Нікуленко.
У 15-хвилинних випусках «Гри без правил» журналісти розслідуватимуть окремі футбольні історії, про які зазвичай не розповідають фанатам, і які приховують від правоохоронних органів.

«Корупція у футболі – це не лише договірні матчі та куплені судді, про які добре знають більшість уболівальників. На жаль, сьогодні зловживання в українському футболі проникли практично в усі його куточки: від дитячих спортивних шкіл і майданчиків до владних кабінетів футбольних чиновників різних рівнів. Іноді ці факти можуть здаватися дрібними, як ось продаж квитків на матчі повз касу, але їх маса досягла настільки критичних розмірів, що готова поховати під собою будь-які нормальні перспективи улюбленої гри українців. Дійсно, більшість «злочинів», які розслідуватимуть журналісти «Гри без правил» не так швидко, як конкретний хабар конкретному судді, позначаються на результатах матчів. Втім їх вплив на загальний розвиток українського футболу ще більш згубний і катастрофічний, бо вони руйнують усю систему розвитку спорту», – пояснив задум «Гри без правил» керівник Управління спортивних проектів 2+2 Степан Щербачов.

Кожен випуск «Гри без правил» буде присвячено розслідуванню однієї справи. Так, у першому – журналісти програми спробують пролити світло на «дивні» з погляду закону й норм професійної етики факти біографії деяких очільників однієї з поважних футбольних організацій України.

Дивіться прем’єру проекту на ZIKy з 20 квітня щопонеділка о 21.30

На Тернопільщині викрили два підпільних цехи з виготовлення алкоголю

Брат зарізав брата